Přístup do administrace neaktivního e-shopu

Vyřešeno536 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den.

Dnes ráno jsme přešli na nový custom web. Proběhlo přesměrování DNS a my jsme tak ztratili přístup do administrace původního e-shopu, který běžel na platformě WordPress, a kde máme nějaké čekající objednávky. Potřebujeme z této situace východisko, které nikterak neovlivní DNS ani doménu nového (aktivního) e-shopu. Pochopili jsme, že je potřeba vytvořit (sub)doménu, na které administrace pofrčí.

Kolegové se snažili o vytvoření subdomény https://old.bagind.cz, která by pro tento účel mohla sloužit. Potřebujeme, aby byl web dostupný pro administraci, ale aby byl neindexovaný.

Prosím vás o návod jak postupovat, případně přímo o nastavení v součinnosti s námi.

Předem díky a omlouvám se, pokud některé termíny používám špatně. Náš webař není k dispozici a já nejsem z oboru.

S pozdravem,

Daniel olejník.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 8. 2. 2021
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 1 Komentář

Dobrý den,

problém je v tom, že máte u webu nastavené přesměrování na HTTPS ale nemáte aktivní SSL certifikát. Máte nyní tedy pouze dvě možnosti jak web zprovoznit.

  1. Nastavit SSL certifikát pro subdoménu dle návodu zde a vyčkat než se certifikát vygeneruje. Jakmile se tak stane, web bude na HTTPS dostupný a budete se moci přihlásit.
  2. Odebrat přesměrování. To můžete mít v souboru .htaccess a také v administraci. URL s HTTPS můžete upravit v databázi dle návodu zde.
Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 8. 2. 2021
0

Dobrý den, přihlaste se do databáze a v tabulce prefix_user si najděte uživatele s admin přístupem a změňte mu heslo. Navštivte tuto stránku, v prvním řádku vypište nové heslo a klikněte na tlačítko MD5, vygeneruje se vám kód který vložíte do databéze u daného uživatele do řádku user_pass. Nebo si jednoduše zašlete obnovu hesla, pokud tedy znáte email.

Role: Zákazník+ Web: https://www.wp24.cz/ Vizitka: Jsem freelancer „webmaster“, který tvoří a spravuje weby. Od roku 2008 se věnuji WordPressu.
JH238009 publikoval nový komentář 12. 1. 2021