Rychlost webu & Woocommerce

Vyřešeno876 zhlédnutíRedakční systémy
0

Dobrý den,

ráda bych se zeptala ohledně webu simonakyselkova.cz – řešíme, že je dost pomalý. Upgrade hostingového balíčku nepomohl, zkoušeli jsme i cachovací pluginy + autoptimize a nic. Poradili byste prosím, co zlepšit?

– Můžeme nyní zvýšit PHP verzi? Na jakou ideálně?
– Web pravděpodobně načítá příliš mnoho obrázků? Máme je nějak optimalizovat?
– A ještě prosím – po komplikované aktualizace Woocommerce se zobrazuje v administraci hláška s nutností aktualizace databáze Woocommerce – můžeme ji provést bezproblémově bez předchozí zálohy nebo může nastat nějaký problém?

Mockrát děkuji!

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 23. 12. 2021
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

momentálně postupně provádíme automatické migrace webů na nové rychlejší servery, kde budete mít dostupné i nové rychlejší verze PHP. V následujících dnech by pak mělo dojít i k migraci Vašeho webu. Po zmigrování Vám zašleme informační e-mail.

Pokud Woocommerce aktualizujete, pak určitě vždy doporučujeme zálohovat. Nejjistější je pak záloha manuální, i když může být náročnější na provedení.

Zálohování webu – obecné

Role: Podpora
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 23. 12. 2021
0

Dobrý den, zde si můžete změřit rychlost webu a následně optimalizovat.

Role: Zákazník+ Web: https://www.wp24.cz/ Vizitka: Jsem freelancer „webmaster“, který tvoří a spravuje weby. Od roku 2008 se věnuji WordPressu.
JK81475 Odpověděl na otázku 24. 10. 2021
1

Optimalizujte si obrázky, všetko väčšie ako 100 kB je smrť. impregnace_2.png má 758 kB 🙁

PHP si dajte na 7.4

Pred aktualizáciou podstatných pluginov si ich zálohujte cez ftp a rovnako si spravte aj kompletnú zálohu databázy napr. cez phpmyadmin

Role: Zákazník+ Web: https://www.mitsoft.sk Vizitka: Venujem sa programovaniu, optimalizácií a affiliate. Poradím Vám s DNS záznamami, htaccess, wordpressom, linuxom, php, sql a všeobecne s webovými technológiami.
MR154880 Odpověděl na otázku 12. 10. 2021