Soubor robots.txt

Vyřešeno1.98K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

mám problém se souborem robots.txt. Když si zadám www.mojedomena.cz/robots.txt, tak se mi zobrazí soubor robots.txt. Stejně tak to zobrazí i nástroj od Google pro kontrolu tohoto souboru. Ale když se připojím na FTP, tak v adresáři soubor robots.txt nemohu najít. Kde ho tedy najdu?

Předem děkuji za odpověď.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
FH140428 Vybral nejlepší odpověď 2. 8. 2019
1

Můj web jede na WordPressu. Co jsem se dočetl, tak je pravda, že WP si soubor robots.txt generuje sám, nikde v adresáři fyzicky není a zároveň ho neumožňuje přímo v administraci upravit. Nicméně jsem vytvořil přes FTP soubor robots.txt ručně, zkopíroval jsem do něho pravidla od WP a přidal jsem si svoje. Vše teď funguje, jak potřebuji. Děkuji za odpověď.

Role: Zákazník
FH140428 Vybral nejlepší odpověď 2. 8. 2019
0
1.24K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

soubor robots.txt může být generován dynamicky redakčním systémem, který používáte. To znamená, že na FTP nemusí fyzicky existovat. V takovém případě by mělo být v .htaccess souboru definované pravidlo, které při požadavku na soubor robots.txt (www.mojedomena.cz/robots.txt) přesměruje požadavek na nějaký script, který obsah souboru vygeneruje a vypíše na výstup. Nebo je také možné, že akorát přesměruje požadavek do nějakého podadresáře, ve kterém soubor robots.txt fyzicky existuje. Pokud by v .htaccess takové pravidlo nebylo, může se o přesměrování požadavku starat také routování redakčního systému. Záleží na tom, jaký používáte redakční systém.

Role: Podpora
FH140428 Edited answer 2. 8. 2019