Stránky ve WordPressu – přesun do aliasu

Vyřešeno528 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den

Na doméně hajzin.cz mám ve složce www stránky ve WordPressu. V administraci jsem si vytvořil alias domény ms-excel.cz, abych si mohl na hostingu hajzin.cz, vytvořit další stránky ve WP s jiným obsahem než na hajzin.cz.

Postupoval jsem dle návodu Webhosting – Zakládání samostatných webů pro aliasy – Znalostní báze WEDOS, tzn. že jsem si vytvořil ve složce www/domains dvě složky, a to „hajzin.cz“ a „ms-excel.cz“. Dále jsem obnovil výchozí soubor .htaccess dle návodu. Soubory ze složky www jsem přesunul do www/domains/hajzin.cz.

Stránky na doméně hajzin.cz se však nenačítají, a objevuje se chybová hláška WP:
Warning: require(/data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/wp-includes/rest-api/endpoints/class-wp-rest-controller.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/wp-settings.php on line 226

Nevím, zda mám pro hajzin.cz vytvořit také alias, nebo je problém pouze v nastavení WP po přesunu do jiné složky?

Předem děkuji za radu

ŠH

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 28. 3. 2023
0
91.47K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Vlákno nyní uzavírám z důvodu neaktivity. V případě potřeby založte nový dotaz nebo nás kontaktujte pomocí kontaktního formuláře.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 28. 3. 2023
0
43.68K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

prosím aktivujte nám zde dočasný přístup na FTP zde.

Předám váš dotaz poté na CMS oddělení, kolegové se na to podívají a ozvou se vám poté na e-mail.

Jen Vás chci upozornit, že CMS oddělení řeší takové požadavky nad rámec bezplatné zákaznické podpory.

Požadavky nad rámec základní zákaznické podpory (nestandardní technické či obchodní úkony, technický či programátorský zásah) neprovádějí pracovníci podpory a nečiníme tak na počkání – takové požadavky se předávají technikům nebo obchodníkům a jsou vyřizovány obvykle do 1 pracovního dne.

Role: Podpora
TJ285257 Odpověděl na otázku 10. 3. 2023
0

Dobrý den

Měl jste pravdu, problém byl způsoben chybou přenosu. Po znovu nahrání funkční.

Bohužel se objevil ale jiný problém. Po přesunu všech souborů ze složky www do složky www/domains/hajzin.cz a obnovení .htaccess ve složce www do výchozího stavu web fungoval. Když jsem však vytvořil složku druhého webu www/domains/ms-excel.cz, kde bude jiný obsah a pomocí instalátoru nainstaloval do ní WordPress, fungoval sice web ms-excel.cz, ale původní hajzin.cz nefunguje, a zobrazuje následující hlášku, viz níže. Ještě nevím, zda není nutné mít vytvořený alias i pro původní doménu hajzin.cz, a proto to třeba zlobí?

Předem moc děkuji

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function create_function() in /data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/wp-content/plugins/revslider/inc_php/framework/functions_wordpress.class.php:240 Stack trace: #0 /data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/wp-content/plugins/revslider/revslider.php(76): UniteFunctionsWPRev::registerWidget(‚RevSlider_Widge…‘) #1 /data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/wp-settings.php(305): include_once(‚/data/web/virtu…‘) #2 /data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/wp-config.php(82): require_once(‚/data/web/virtu…‘) #3 /data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/wp-load.php(37): require_once(‚/data/web/virtu…‘) #4 /data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/wp-blog-header.php(13): require_once(‚/data/web/virtu…‘) #5 /data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/index.php(17): require(‚/data/web/virtu…‘) #6 {main} thrown in /data/web/virtuals/5252/virtual/www/domains/hajzin.cz/wp-content/plugins/revslider/inc_php/framework/functions_wordpress.class.php on line 240

Role: Zákazník
TJ285257 Změnil status na publikováno 10. 3. 2023
0
91.47K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

podle chybové hlášky chybí soubor www/domains/hajzin.cz/wp-includes/rest-api/endpoints/class-wp-rest-controller.php.

Pokud jste soubory ze složky www přesouval nakopírováním do vlastního počítače a opětovným nahráním na FTP, mohlo dojít k chybě přenosu – zkuste tento soubor nahrát znovu, případně jej nahrajte z čisté instalace WordPressu či oficiálního GitHubu.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Odpověděl na otázku 9. 3. 2023