Subdoména a CRM WordPress

Vyřešeno898 zhlédnutíDomény
0

Dobrý den,

úspěšně jsem zvládla založit si subdoménu na FTP účtu s názvem shop, nicméně nevím jak nastavit DNS.

Ve wordpressu chci mít multiplesites. Když se chci ale připojit, tak mě to žádá o vyplnění databáze, to nevím, jak udělat.

Mohli byste mi s tím pomoci?

Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 27. 9. 2021
1

Dobrý den,

subdoména by měla být v adresáři www/domains/shop.domena.cz. Do tohoto adresáře nahrajte WordPress. To můžete provést buď automaticky nebo manuálně. Výhodou automatické instalace je i automatické vytvoření databáze, takže nemusíte nic nastavovat.

Ještě před automatickou instalací ale bude potřeba správně nastavit DNS záznamy, jinak se objeví chyba „Zvolená doména (příp. suboména) nesměruje v DNS na tento webhosting“. Je to popsáno i na stránce s informacemi o automatické instalaci.

Nastavení DNS

Pokud chcete nastavit DNS na subdoménu, bohužel to budete muset provést manuálně. Přihlaste se do zákaznického účtu wedosu a proklikejte se > hostingové služby > webhosting > zvolte webhosting v seznamu. Zobrazí se Vám stránka s informacemi o webhostingu a jeho nastavení. Vás bude zajímat tabulka v levé dolní části, která je pojmenována „Adresy služeb“. V této tabulce uvidíte IPv4 a IPv6 adresu:

.

Otevřete novou kartu a jděte na nastavení DNS u Vaší domény (přihlaste se do administrace a klikněte na DNS v horním menu, případně rovnou klikněte na tento odkaz. Vyberte Vaší doménu v seznamu a na následující stránce v levém menu klikněte na „DNS záznamy“:

.

Zobrazí se Vám tabulka, kde je nastaveno několik údajů. Nad ní najdete tlačítko „nový záznam“, na to klikněte.

Zobrazí se Vám nové okno, do kterého vyplňte následující údaje:

.

Dole klikněte na uložit záznam, čímž se tabulka zavře a přidejte druhý záznam. U druhého záznamu změňte typ na AAAA. Po uložení obou záznamů klikněte na tlačítko „aplikovat změny“ nad tabulkou. Změny se neprojeví ihned, je třeba nějaký čas počkat – někdy až 48 hodin, ale osobně mi to nikdy netrvalo déle než 30 minut.. Po projevení změn můžete začít s instalací WordPressu.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 27. 9. 2021
0

Dobrý den,

skvělé, děkuji za vaši obsáhlou odpověď.

Mohl byste mi prosím potvrdit, že mám vše správně nastavené, před tím, než začnu nahrávat WP?

Jen jsem IPv6 nechala prázdné, protože na centrálním DNS nemám nic vyplěno

Role: Zákazník
PK265670 publikoval nový komentář 9. 7. 2021