Subdoména postmaster

Vyřešeno975 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

Ve sledování návštěvnosti stránek https://www.toplist.cz/stat/1144280/ se mi objevila návštěva z Číny na postmaster.fotopavouk.cz Předpokládám, že tato stránka u hostingu Wedos neexistuje. Jde tedy jen o nějaký marný čínský pokus o proniknutí k údajům? Sám se na stránku „postmaster…“ podívat samozřejmě nemohu, nepustí mne tam z důvodu bezpečnosti mé prohlížeče.

Děkuji za odpověď.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 29. 7. 2020
0

Už tomu rozumím víc, ono vlastně tímto stylem funguje jakákoli subdoména, tedy třeba https://lama.fotopavouk.cz 🙂

V podstatě asi nejjednodušším řešením je přesun webu do podadresáře www/domains/fotopavouk.cz a případnou stránku s informací pod www

Jen nevím – je třeba udělat nějakou změnu v adresáři .htaccess nebo třeba v adresáři mimo www (třeba .htpasswd)? Zřejmě vše nechám jak to je a tam, kde to je?

Moc děkuji za odpověď.

Role: Zákazník
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 29. 7. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Ne, takovou subdoménu nezřizujeme. Pokud se na ní podíváte v prohlížeči, je tam nějaký obsah. Buďto máte v  adresáři /www obsah dostupný pro všechny myslitelné subdomény, nebo máte na FTP existující obsah pro tuto vyhrazenou subdoménu, nebo máte nějaká .htaccess pravidla, která pro subdoménu zobrazí jiný obsah.

Protože třeba subdoména https://postmasterx.fotopavouk.cz/ také funguje a zobrazuje stejný obsah, předpokládám, že máte web ve složce /www, kam ve výchozím stavu směřují všechny požadavky na jakoukoli subdoménu.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 15. 7. 2020
0

Děkuji za odpověď. Pokud to chápu dobře, tak tuto subdoménu postmaster zřejmě zřizuje Wedos v rámci hostingu nejspíš pro potřeby e-mailu. V tom případě by mi tuším nemuselo vadit, že ke stránce chybí certifikát, já k ní přístup nepotřebuji. Pokud to tedy není zvenčí nějak v ohrožení.

Role: Zákazník
RM130195 Změnil status na publikováno 15. 7. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

stránka https://postmaster.fotopavouk.cz/ existuje, proto na ní lze přistoupit. Akorát k ní chybí certifikát, tedy vám prohlížeč hlásí nezabezpečený obsah.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 13. 7. 2020