URL u subdomen

Vyřešeno838 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

nastavil jsem subdoménu podle návodu a rad v KB, ale stále se mi URL při zadání x.moje.cz přesměrovává na x.moje.cz/subdom/x/… .

.htaccess v /www/ jsem nastavil v administraci na výchozí, .htaccess ve /www/subdom/x jsem smazal. Pokud obsah x přesunu do /www/domains/x.moje.cz, výsledek je analogický.

Uniká mi ještě něco jiného?

Jde o survey.byrokrates.cz.

Dekuji

Petr B.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 16. 8. 2021
0

Děkuji – ukázalo se, že šlo jednak (nejspíš) o špatně nastavený HTTPS redirect (správně podle Vaší rady tady, nefunkční byl podle oficiálního návodu), jednak o vnitřek LimeSurvey, který spoléhá na PHP_SELF (což v obecnosti popisujete zde). Tam bohužel nepomohlo nahradit název proměnné (lépe řečeno nahrazení generovalo chyby), ale musel jsem kdesi v útrobách LimeSurvey doplnit záměnu řetězce tak, aby LimeSurvey řetězec /subdom/survey vyhodil z URL adres, které si interně generuje.

Role: Zákazník
JŠ255861 publikoval nový komentář 16. 8. 2021
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

web mi nyní v pořádku funguje a k přesměrování nedochází, podařilo se problém vyřešit?

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Odpověděl na otázku 3. 8. 2021
0

Myslím, že jde o analogii https://help.wedos.cz/otazka/url-u-subdomeny/24529/ – oba .htaccess soubory mám stejné jako autor této otázky.

Nejspíš jde o nějakou interakci interního fungování LimeSurvey a .htaccess ve /www, popř. mezi tímto .htaccess a vlastním .htaccess LimeSurvey.

Co pozoruju a jak to zopakovat:
1) Na survey.byrokrates.cz je LimeSurvey čerstvě vložený do www/subdom/survey, beze změn konfigurace a bez provedené instalace.

2) zadání survey.byrokrates.cz vrací index.php, který se bez předchozí provedení instalace přesměrovává na https://survey.byrokrates.cz/subdom/survey/index.php?r=installer/welcome.

3) Když ručně přepíšu URL řádek na https://survey.byrokrates.cz/index.php?r=installer/welcome, stránka se v pořádku načte, ale všechny cesty uvedené v HTML jsou přes subdom/survey, včetně action parametrů formulářů a odkazů na CSS a další assets. Všechny tyto cesty a assets server vrací na adresách s i bez subdom/survey. Všechny cesty uvnitř LimeSurvey ale vedou přes subdom/survey.

Nedokážu přijít na to, proč LimeSurvey všechny svoje interní cesty vede přes subdom/survey – jestli to odvozuje v PHP podle cest na disku, nebo je problém v .htaccess.

Když .htaccess uvnitř subdom/survey smažu, server vrací chybu 500.

V konfiguraci LimeSurvey lze nastavit parametr „publicurl“, kterým lze ovlivnit absolutní cesty, to jsem ale zkusil a cesty obsažené ve stránkách generovaných LimeSurvey to neovlivnilo.

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 30. 7. 2021
0

Dobrý den, při instalaci si v řádku jen přepište url a spusťte instalaci. Vše bude v pořádku.

Smažte (/domains/survey.byrokrates.cz)

Role: Zákazník+ Web: https://www.wp24.cz/ Vizitka: Jsem freelancer „webmaster“, který tvoří a spravuje weby. Od roku 2008 se věnuji WordPressu.
PB173124 publikoval nový komentář 30. 7. 2021