Vytvoření jiného obsahu na aliasu

Vyřešeno1.38K zhlédnutíDomény
0

Dobrý den, jsem úplný laik a tyto webové stránky jsou můj první pokus. Takže moje otázky asi budou znít trošku naivně. Prosím o vaši shovívavost.

Koupila jsem si ke stávající doméně dohnalmichal.cz ještě druhou dohnalmichal-leather.cz. Mám ji obsaženou ve svém webhostingu. Ráda bych na nové doméně vytvořila novou webovou stránku (jiný obsah než na původní webové stránce). Pokud to chápu správně je to možné, a to tak, že z nové domény nejprve vytvořím alias první domény (to už by mělo být nastavené) a následně mám vytvořit podadresáře, jak píšete zde: https://help.wedos.cz/navody/webhosting/samostatne-weby-pro-aliasy/ . Vůbec ale nemůžu přijít na to, kde a jak podadresáře vytvořím. Můžete mi s tím, prosím, poradit?

Po vytvoření podadresáře, chci na doménu navázat systém WordPress, ve kterém postupně vytvářím webové stránky i na původní doméně. Postup je stejný jako u první domény nebo se nějak liší, když jsou domény zařazené do podadresářů?

Poslední otázku mám ohledně bezpečnostního certifikátu. Na původní doméně používám váš Let’s Encrypt. Když ve svém přístupu najdu v sekci webhosting položku HTTPS, najdu pod ní seznam domén, na které se certifikát vztahuje. Mám zde původní doménu ve 2 verzích jako aktivní a novou také ve 2 verzích, ale v položce stav je uvedeno „nová“. Je tedy pro tyto domény certifikát aktivní a spustí se až po nahrání obsahu? Nebo ho musím nějak aktivovat?

Děkuji a přeji hezký den,

Jana Dohnalová

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 3. 2020
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

alias jste přidala správně.

V seznamu domén certifikátu bude nutné pro projevení změn kliknout na „aplikovat změny“ a vyčkat až 60 minut. Pak můžete začít WordPress instalovat na aliasu a to přímo na https.

WordPress můžete nainstalovat manuálně dle návodu „Instalace WP z vlastního balíčku“ a to přímo do složky aliasu /www/domains/dohnalmichal-leather.cz. Adresáře by pak bylo nutné vytvořit na FTP, kdy musí být hlavně zachována výchozí adresářová struktura.

Snažší však bude instalovat přes náš instalátor dle návodu „Webhosting – instalátor aplikací„, kdy pouze při výběru cíle instalace překliknete na protokol https a doménu na dohnalmichal-leather.cz, ostatní pole ponechte prázdná.

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 3. 2020