Webhosting a přechod z MioWebu pod Wedos

Vyřešeno437 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den. U MioWebu jsem měla webhosting, který nehorázně zdražili, chci přejít k Wedosu. Jen než jsem to vyřešila, protože mi to měl zařizovat někdo jiný, tak mi dnes MioWeb napsal, že „Provoz Vašeho webu byl ukončen“. Vůbec netuším, jestli teď mohu web jen převést na webhosting a nechat si WordPress s doživotní licencí na MioWeb, nebo jestli mi ten web nějak nenávratně smazali (to by mě asi kleplo). Nemám tušení jaký je postup a jak se tyto věci převádí. Mám tam ještě další weby, které končí v průběhu roku a MioWebu to platit nebudu. Potřebuji si doménu i hosting převést k Wedosu a nechat si jen ten WP se šablonou MW. Z nápověd ale nechápu, jak to mám udělat. Poradí mi někdo, prosím?
Na své weby mám navázané emaily přes Microsoft, nemám tušení, jak se weby dají zálohovat a už vůbec netuším, jak se dají někam přetahovat…resp., co je k tomu potřeba?
Děkuji.
HC

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 8. 2. 2023
0
91.47K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

nejprve u MioWebu zjistěte, jestli máte přístup k FTP ukončeného webu, případně jestli by Vám jej mohli na pár dní zapnout za účelem stažení zálohy. U nás to do 5 dní po ukončení služby nebývá problém, ale jak to má MioWeb Vám říct nedokážu.

Jakmile tento přístup získáte, můžete použít naši automatickou migraci podle tohoto návodu – stačí zřídit webhosting, otevřít migrační menu, zadat údaje k FTP MioWebu, spustit migraci a počkat na její dokončení. Pokud se vyskytne chyba, zpravidla se s Vámi brzy spojí podpora, nebo se můžete ozvat Vy přes formulář. Migraci mailů neřešíte.

Převod domény řešíte přeregistrací podle tohoto návodu. MioWeb tuším registruje domény přes nás, takže pokud přeregistrace nepůjde, postupujte podle návodu na přesun domény pomocí autorizačního hesla. Po úspěšném přesunu zkontrolujte nebo změňte fakturační údaje služby.

Nakonec zkontrolujte, že doména používá naše DNS servery a má správné DNS záznamy. Pokud při zakládání webhostingu necháte zaškrtnuté automatické přepsání DNS, přepisují se i záznamy typu MX, které směrují poštu. Věnujte jim tedy zvláštní pozornost, a pokud se přepsaly, změňte co nejdříve hodnoty zpět na Microsoft.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 8. 2. 2023