Wedos maily + office365 pod jednou doménou

Vyřešeno2.33K zhlédnutíDNS
0

Dobrý den,

Chystám se nastavit do O365 administrace doménu, jejíž správu včetně hostingu máme u vás. Chci využívat 4 licence M365 Business standard, jejichž součástí je i Exchange online. Obávám se však, že pokud nastavím NS záznamy na microsoft, nebudeme mít možnost využít ostatní mailové adresy pod touto doménou. Respektive, máme cca 10 uživatelů, z toho 4 chtějí využívat M365 licence včetně mailů a zbytek bude využívat wedos mail hostingu. Je toto vůbec možné? Raději se chci poradit s expertem, než NS záznamy nastavím.

Moc děkuji a přeji příjemný den.

S pozdravem.

Tomáš

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
TP275176 publikoval nový komentář 2. 12. 2021
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

to bude problematické.

U domény je doporučeno nastavit jen jednu sadu MX záznamů. Vyberte si tedy, zda mailserver má být u nás na webhostingu nebo ve službě Office 365. Nastavení je platné pro celou doménu, tedy jej bohužel nelze žádným způsobem rozdělit pro některé schránky tak, a pro ostatní jinak.

Napadá mne řešení ve formě přeposílání – zřiďte uživatelům schránky také na Office365 a kdo bude chtít využívat služby tam, přeposílejte je od nás. Nebo může být možné využívat Office365 jen jako mailového klienta, který se bude spojovat na server u nás.

Pokud se jedná o jiné domény, tak samozřejmě lze některé nasměrovat k nám a některé jinam.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 8. 6. 2020
0

Dobrý den, děkuji za rychlou odpověď.

Tak mě napadá, že nejlepší možnost bude nejprve zálohovat všechny maily ve schránkách pod doménou, kterou chceme mít u O365. Poté u mailů, které jsme chtěli mít u vás provedeme vytvoření sdílené poštovní schránky v O365. Tyto maily totiž slouží – jak jste naznačoval – na přeposílání. Respektive žádný uživatel nemá nastaveno „odeslat jako“ alias této poštovní schránky, tudíž si myslím, že sdílená poštovní schránka na O365 bude nejlepší řešení.

Samozřejmě budeme nadále vašich služeb využívat, nicméně vzhledem k potřebám firmy je nutný nákup licencí M365 (dříve O365), které obsahují i Exchange Online, tak je škoda to nevyužít. Navíc každá schránka má kapacitu 50GB, kdežto na wedosu máme celkovou kapacitu pro všechny maily pouze 10GB.

Díky a přeji hezký zbytek dne.

S přátelským pozdravem.

Tomáš

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 29. 5. 2020