WordPress pro Alias – samostatný web s jiným obsahem

Vyřešeno417 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, mám novou doménu danielaschaeffer.co, kterou jsem před pár dny přesměrovala na Váš webhosting, kde tvořím nový web.
Má stará doména je amoosingstories.com a rozhodla jsem se ji používat jako samostatný web s jiným obsahem. Vše jsem dnes udělala dle návodu, přidala doménu jako alias a přes FTP a rozbalila do složky domény i WordPress. Četla jsem, že přístupové údaje jsou stejné a tak jsem šla na www.amoosingstories.com/wp-admin a přihlásila se jako obvykle u www.danielaschaeffer.co/wp-admin WordPress mne požádal o instalaci, tak jsem dala instalovat a opsala údaje dle mé databáze na Wedosu. Poté jsem se přihlásila, ale po přihlášení vidím rozdělaný web, který dělám pro www.danielaschaeffer.co
Věděli byste prosím, kde je chyba? Myslela jsem, že když se přihlásím na www.amoosingstories.com/wp-admin, tak to automaticky rozpozná, pod kterou doménou zrovna tvořím a bude tam prázdný wordpress, kde začnu tvořit samostatný web. Takhle mne to hází pod danielaschaeffer.co, ale musím se dostat pod amoosingstories.com
Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
TJ285257 Vybral nejlepší odpověď 5. 3. 2023
0

Děkuji moc za pomoc. Nová databáze založena, do souboru wp-config.php jsem dala údaje z databáze a WordPress mě znova po přihlášení vyzval k instalaci. Přihlásila jsem se jako předtím a nyní vše funguje. Fidím ve WP již úplně nový web.
Ještě jednou děkuji a můžete dotaz označit jako vyřešen.

Role: Zákazník
TJ285257 Vybral nejlepší odpověď 5. 3. 2023
0
43.60K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,
Máte na FTP správně adresářovou strukturu https://kb.wedos.com/cs/webhosting/zakladni-informace-webhosting/adresarova-struktura-webhostingu/ ?

Máte ve složce /www náš výchozí soubor .htaccess https://kb.wedos.com/cs/webhosting/htaccess/htaccess-na-webhostingu/ ?

Role: Podpora
TJ285257 Odpověděl na otázku 5. 3. 2023
0

Dobrý den,

myslím, že ano. Musím teď od pc, tak jen narychlo posílám screen struktury a soubor .htaccess
Třeba jsem tam jen něco zapomněla dopsat?
Pokud si to dobře pamatuji, tak když jsem to nastavovala, v návodu bylo zkopírovat soubor i do složky s novou doménou/aliasem. Ten samý soubor, který je ve složce www, je tedy i ve složce pro každou doménu.

Role: Zákazník
TJ285257 Změnil status na publikováno 5. 3. 2023
0
43.60K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

prosím aktivujte nám zde dočasný přístup na FTP zde (prosíme na více dní).

Předám váš dotaz poté na CMS oddělení, kolegové se na to podívají a ozvou se vám poté na e-mail.

Jen Vás chci upozornit, že CMS oddělení řeší takové požadavky nad rámec bezplatné zákaznické podpory.

Požadavky nad rámec základní zákaznické podpory (nestandardní technické či obchodní úkony, technický či programátorský zásah) neprovádějí pracovníci podpory a nečiníme tak na počkání – takové požadavky se předávají technikům nebo obchodníkům a jsou vyřizovány obvykle do 1 pracovního dne.

Role: Podpora
TJ285257 Odpověděl na otázku 5. 3. 2023
0

Dobrý večer,

přístup na FTP aktivován na týden. Dívala jsem se znovu do složek a soubor .htaccess zmizel z jednotlivých domén. Zůstává pouze původní ve složce www. Už se mi to dnes jednou stalo. Určitě mám někde něco špatně nastaveno a zatím jsem nepřišla na to, co. Původně jsem celý hosting, který byl pro původní doménu amoosingstories.com, předělala pro novou doménu danielaschaeffer.co a poté jsem zjistila, že mohu vytvořit samostatný web s jiným obsahem a mít jej pod jedním hostingem, tak jsem dnes doménu amoosingstories.com znovu připojila a nainstalovala pod ni ten wordpress, ale při přihlašování se do www.amoosingstories.com/wp-admin mě to háže na wordpress, ve kterém pracuji na webu pro danielaschaeffer.co Ještě jsem uvažovala, jestli se pro každou doménu náhodou netvoří nová databáze, ale nechci už nic raději rozházet.

Děkuji předem komukoli, kdo se na to bude dívat za pomoc a přeji hezký večer.

Role: Zákazník
TJ285257 Změnil status na publikováno 5. 3. 2023
0
43.60K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,
problém je, že u obou webů využíváte stejnou databázi. Buď u amoosingstories.com použijte jinou databázi (novou), nebo ve stávájící si pro tento web změňte prefix (doporučuji ale použít samostatnou databázi). Také změňte url v tabulce _options.

Role: Podpora
TJ285257 Odpověděl na otázku 5. 3. 2023