WordPress vydá kritickou chybu

Vyřešeno8.75K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den! Pracoval jsem na WordPressu http://kristynamahovska.cz/ a potřeboval jsem si stáhnout plugin. Po stažení mi přestal fungovat WordPress a teď tam ani nemůžu. Objeví se chyba a říká: „To znamená, že informace o uživatelském jménu a hesle ve vašem souboru wp-config.php jsou nesprávné nebo že se nepodařilo navázat spojení s databázovým serverem. To může znamenat, že databázový server vašeho hostitele je mimo provoz.“ Prosím o pomoc, jak to opravit.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 22. 5. 2023
0

Dobrý den.

Soubor wp-config.php, o kterém tu je řeč, umožňuje spojení s databází. Databáze je místo, kde jsou uložena všechna data webu – všechny články, texty, komentáře, uživatelé, a podobně.. Bez spojení s databází není možné tato data jinak získat a protože WordPress nemá co napsat, vypisuje chybu „Error establishing a database connection“.

Jak najíét soubor wp-config.php a opravit v něm spojení s databází:

Přihlaste se na FTP. Nejjednodušší způsob, jak se na FTP přihlásit, je skrz webový prohlížeč. Do webFTP se přihlásíte na adrese webftp.wedos.net podle tohoto návodu. Jakmile se přihlásíte, uvidíte před sebou několik složek. Klikněte na tu, která se jmenuje www.

v tuhle chvíli uvidíte další složky. Pravděpodobně mezi nimi nebude soubor wp-config.php. Kdyby tam ale tenhle soubor byl, pracujte rovnou s ním a dalšího kroku si nevšímejte. V případě, že by tam soubor wp-config.php nebyl, klikněte na složku domains a v ní pak na kristynamahovska.cz. Opět uvidíte několik složek.

Najděte soubor wp-config.php a klikněte u něj na tlačítko upravit.

Před sebou uvidíte textový editor. V něm hledáte nápis DB_NAME. Vedle tohoto nápisu uvidíte název databáze, ke které je Váš WordPress připojený. Ve Vašem případě buď d321221_7468au nebo d321221_kristyn. O pár řádků níž pak najdete DB_PASSWORD, vedle kterého je heslo k Vaší databázi. Tohle heslo je zřejmě neplatné a bude ho potřeba změnit.

Pokud si nové heslo pamatujete, jednoduše přepište staré heslo na nové. Heslo je mezi

'heslo'

. Tohle

'

tam musí zůstat, změňte opravdu jen to heslo.

V případě, že heslo k databázi nevíte, klikněte na tento odkaz, klikněte na kristynamahovska.cz a v pravé části stránky najděte databázi, která je napsaná v souboru wp-config.php. U této databáze klikněte na lupu.

V pravé části stránky najdete Změna hesla admin a pod ním jsou dvě políčka. Do každého z nich zadejte nové heslo k databázi (obě hesla musejí být stejná) a uložte změny.

Potom se vraťte zpět do souboru wp-config.php a vložte nové heslo mezi tyhle znaky “. Tohle ‚ tam musí zůstat, změňte opravdu jen to heslo.

Potom klikněte na symbol uložení vlevo nahoře.

Pokud jste vše udělala správně, web by měl začít okamžitě fungovat.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 22. 5. 2023
0

Moc děkuji za tak podrobný návod! Pomohlo mi to a moje stránky opět fungují. No, pokud budu mít nějaké problémy, popíšu je podrobněji)

Role: Zákazník
MB313456 Změnil status na publikováno 22. 5. 2023
0

Budou mé stránky stále v pořádku?

Role: Zákazník
MB313456 Změnil status na publikováno 22. 5. 2023
0

Nerozumím tomu, jak otevřít soubor wp-config.php на FTP. Kde bych měl jít? Není to tam napsáno.

Role: Zákazník
KM349694 publikoval nový komentář 21. 5. 2023
0

Bude s mými stránkami vše v pořádku?

Mám dvě databáze. Nechápu, který používám. Musím s jedním z nich něco udělat, možná ho smazat?

Role: Zákazník
JS324546 publikoval nový komentář 21. 5. 2023
0
12.81K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

v systému vidím, že u databáze d321221_7468au bylo změněno heslo v 21.05.2023 22:29:31. Po změně hesla databáze je nutné heslo upravit také v konfiguračním souboru wordpressu.

Jak toto upravit máme popsáno v návodu zde.

Role: Podpora
JS324546 Odpověděl na otázku 21. 5. 2023
0

Bože, já to nechápu. Vše jsem udělal podle vašeho návodu, podařilo se mi přejít na WordPress a dokonce jsem začal znovu dělat stránky. A tahle věc se na mě zase objeví úplně bez důvodu. Nic jsem nestáhl, tak proč se to děje? co to je?

Role: Zákazník
JS324546 Změnil status na publikováno 21. 5. 2023