Zastaralé MySQL

Vyřešeno667 zhlédnutíWebhostingmysql
0

Dobrý den. WordPress mě upozorňuje, že mám na webhostingu zastaralou verzi MySQL. Co s tím jako nepříliš zkušený uživatel mohu udělat? PHP jsem si změnit na novější verzi zvládl v administraci, menu databází jsem taky našel, ale jak postupovat dál nevím. Poradíte mi, prosím?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 14. 2. 2021
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

můžeme vám zřídit nový webhosting na novém serveru. Tam bude k dispozici i PHP 7.4 a 8.0 s vyšším výkonem. Dále také databáze MariaDB 10+

O zaplacené období nepřicházíte, nový webhosting dostanete se stejným datem expirace a stejným nastavením, jako ten původní. U původního webhostingu se nastaví expirace 1-2 měsíce a pak se ukončí. Můžeme nabídnout některou z našich nových domén na rok zdarma, tím lze usnadnit nastavení na novém hostingu a doména vám pak zůstane. https://www.wedos.cz/webhosting/domena-zdarma

Budete mít zájem?

Bohužel nemáme k dispozici automatickou migraci, tedy si budete muset ručně přesunout data webu, databáze, e-mailové schránky.

Přístupové údaje k FTP, e-mailům, DB apod. budou nové, tedy je bude nutné upravit v klientech. Zřídí se nový webhosting s dočasným názvem, web si budete moci připravit na interní URL nebo s nastavenou IP adresou v souboru hosts a po připravení se webhostingy přejmenují. Pokud používáte Let’s Encrypt certifikát, půjde vystavit až po nasměrování domény, očekávejte proto cca 2 hodinový výpadek webu. Lze o něco zkrátit snížením TTL v DNS a přípravou vlastního certifikátu.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 14. 2. 2021
0

Děkuji za odpověď. Řešit to teď nebudu mít zájem, připadá mi to složité, takže to odsouvám…

Role: Zákazník
PK265670 Změnil status na publikováno 22. 1. 2021