Zmena verzie webhostingu + doporučenie

Vyřešeno946 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý deň,

aktuálne mi beží web na hostingu NoLimit. Chcel by som sa opýtať, ako môžem jednoducho upgradnúť na verziu hostingu NoLimitExtra.

Ešte by som sa chcel taktiež opýtať, či daný hosting bude v pohode zvládať, pokiaľ na webe bude napr. 2000 ľudí v jednu chvíľu. Web je plný obrázkov, v podstate to je veľká galéria.

Ďakujem za odpoveď

S pozdravom
Patrik Sterčo

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 7. 10. 2019
0

Dobrý den,

jak už tu bylo řečeno, bez znalosti webu (osobně nevím odkaz a už vůbec neznám strukturu webu) se těžko určuje, „jestli to WEDOS zvládne“…ale zkusím se trošku rozpovídat..

Cachování je pro Vás věc číslo jedna, protože nechcete počítat všechny PHP scripty CMS po 2000 lidí naráz (to Vám ani EXTRA balíček neumožní. Dalším dobrým tipem by mohlo být využití CDN. To Vám sice lehce zvýší náklady, no rapidně sníží náročnost na síť webserveru a zrychlí načítání webu. Navíc, většina moderních CDN umí i inteligentně škálovat obrázky dle velikosti displeje (klientovi na telefonu který nemá ani FullHD rozlišení nebude posílat 20Mpx fotky, tím šetří síť, jeho prohlížeč a třeba i mobilní data).

Pokud návštěvníci provádí se stránkou i nějakou interakci..(tzn nekoukají na obrázky..ale něco kupují)..náročnost bude na hraně. Pokud je to založené na čase (například draží dané obrazy nebo něco podobného), přechod na VPS či ideálně dedikovaný server je minimálně z mé strany velmi doporučen.

Na sdíleném webhostingu..jak už z názvu vyplývá sdílíte výkon s hromadou dalších webů, výkon Vašeho webu tak může kolísat v závislosti na dalších klientech WEDOS a jejich stránkách.

VE ZKRATCE: Pokud máte jen pasivní galerii obrázků, bude pro Vás NoLimit Extra v klidu (ideálně v kombinaci s cache a CDN). Pokud chcete po klientech nějakou interakci a chcete mít web rychlý, určitě jděte spíše do VPS, nebo ideálně dedikovaného serveru.

Role: Zákazník+ Web: https://c-net.cz Vizitka: Nepomohla Vám odpověď, nebo potřebujete i tak poradit/pomoct? Jsem student na VUT a občas podnikám v IT. Ozvěte se mi na kontakt@c-net.cz a vždy se nějak domluvíme. Jinak se rád věnuji sítím, zvukařině nebo čemukoliv spojenému s technikou. :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 7. 10. 2019
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

podrobný návod byl již řešen zde: https://help.wedos.cz/otazka/jak-prejit-z-nolimit-na-nolimt-extra/3913/

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 3. 10. 2019