Cena webhostingu

Vyřešeno466 zhlédnutíFakturace
0

Na webu uvádíte cenu za webhosting NoLimit 39,- Kč/měsíc. Tato cena platí pouze pro nové zákazníky? Fakturace na rok mě nepříjemně překvapila dvojnásobnou částkou oproti loňskému roku. Korektní informace o zdražení nebyla.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 18. 10. 2022
0

Dobrý den, jak uvádí podpora, v současné době zřejmě probíhá nějaká akce, nicméně neřekl bych, že o tomto Wedos neinformoval. Informace o zdražení webhostingu byla ze strany Wedosu podle mého názoru dobře komunikována – příspěvek na blogu a v e-mailu jsem tuto informaci zaregistroval celkem třikrát (hostingové novinky 12/2021 a 1/2022 a Rapidní nárůst výkonu webhostingu NoLimit – změna parametrů služby). Pokud se podívám na dataci příspěvku na blogu, kde jsem tuto informaci zaregistroval jako první (23. 12. 2021), je to více než 14 dní před samotným zdražením (někdy ve dnech 10. – 11. 1. 2022), což mi přijde jako dost férové.

Wedos v těchto textech dokonce vyzýval k zakoupení hostingu za původní cenu před zdražením:

Hostingové novinky 12/2021 –

Nejlepší na tom je, že novou cenu za službu s navýšeným výkonem začnete platit až od dalšího fakturačního období. Nebudou tam tedy nikde žádné doplatky. Dokonce právě teď můžete využít příležitosti a prodloužit si za stávající cenu NoLimit o další rok. V polovině ledna dostanete vyšší výkon, ale platit za něj začnete až od dalšího fakturačního období, což může být i více jak rok.

článek z blogu –

Cena se začne počítat až od dalšího fakturačního období (od prodloužení). Konkrétně zhruba v polovině ledna provedeme navýšení výkonu a všechny vystavené výzvy k úhradě od té doby už budou na novou cenu. Můžete tak využít příležitosti a službu si prodloužit ještě teď za nižší cenu. Lze to v administraci.

A pokud nepočítám informace přímo od Wedosu, v diskusi na Facebooku a na Wedos Help se objevilo mnoho dotazů od zákazníků před zdražením i po zdražení.

Wedos se k tomuto vyjadřuje všude tímto textem –

Dobrý den,

Službu Webhosting jsme zdražili 11. 1. 2022 vlivem navýšení parametrů kvůli rostoucí náročnosti redakčních systémů. Do toho jsme museli promítnout i cenu. Navýšení parametrů jsme navrhli tak, aby stránky měly co nejméně problémů s výkonem a tím pádem ušetřily starosti i Vám.

Pro zákazníky, kterým stačí původní nižší výkon, jsme připravili variantu LowCost, kterou aktivujete jako příplatkovou službu. Srovnání variant najdete zde: https://www.wedos.cz/webhosting

Variantu webhostingu můžete změnit podle návodu https://kb.wedos.com/cs/webhosting/webhosting-zmena-varianty/

Ohledně zdražování jsme Vás informovali několikrát s předstihem emailem i s možností prodloužení hostingu za stejnou cenu.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 18. 10. 2022
0
3.64K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

právě probíhá akce pro nově zřízené hostingy, kde je cena nižší. Není to limitované, pouze pro nové zákazníky

Role: Podpora
JP328023 Odpověděl na otázku 3. 10. 2022