DNS Webhosting

Vyřešeno211 zhlédnutíDNSDNS webhosting wordpress
0

Dobrý den,

procházel jsem Vaší poradnu ohledně problému, který mi nastává v momentě, kdy chci nainstalovat WP na svou doménu – motejl.com

  • Zvolená doména (příp. suboména) nesměruje v DNS na tento webhosting. Aby bylo možné aplikaci nainstalovat, je nutné, aby doména (příp. subdoména) byla funkční a směrovala na tento webhosting.

Pročetl jsem si návody, vše nastavil (již včera večer) v domnění, že to již bude funkční.. Je možné se mi prosím podívat, zda jsem vše nastavil správně, případně mě nasměrovat co dodělat?

Moc děkuji za odpověď.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 11. 7. 2023
0
92.25K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

v systému vidím, že změna DNS serverů z Web4U na naše běží od 13.06.2023 22:55. Bohužel zrovna u generických domén je proces změny DNS serverů celkem pomalý a může trvat až těch 48 hodin. Pokud by ale trval déle, určitě se ozvěte.

Jakmile změna DNS serverů úspěšně doběhne, budou všechny služby běžet na webhostingu u nás – u současného poskytovatele vidím MX záznamy (e-maily) nastavené na Google, takže pokud nechcete přejít od Google k nám, zkontrolujte a případně opravte DNS záznamy typu MX podle zadání Google Workspace. Dále bych doporučil nastavení SPF záznamu podle návodu poskytovatele e-mailů.

Pozor, nasměrování domény na službu přepisuje i MX záznamy.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 11. 7. 2023