domena 3 řádu

Vyřešeno1.80K zhlédnutíDomény
0

Dobrý den

  • potřebuji vytvořit domenu 3 řádu a nemohu najít návod děkuji
Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 8. 2020
0

Dobrý den, přihlaste se do FTP, rozklikněte adresář www\domains a tam vytvoře adresář s názvem Vašeho webu – tj. pokud chcete web s adresou http://subdom.example.com, vytvoříte adresář s názvem subdom.example.com. Do tohoto adresáře pak nahrajte obsah Vaší subdomény.

Aby se web vůbec zobrazoval, je třeba upravit záznamy DNS (na webu https://client.wedos.com klikněte v horním menu na DNS, v seznamu vyberte požadovanou doménu a v levém menu klikněte na DNS záznamy). Pokud máte záznam s názvem * (hvězdička), nemusíte nic řešit, protože máte aktivovány všechny subdomény. Osobně ale doporučuji tento záznam smazat, protože je zbytečné mít web, kde je aktivní jakákoliv subdoména.

V případě, že záznam s hvězdičkou nemáte nebo jste se jej rozhodl po mém vzoru smazat, klikněte nahoře na „Nový záznam“, do názvu přidejte název subodmény (z příkladu výše – subdom), typ zvolte A, do pole DATA přidejte IPv4 adresu z e-mailu o zřízení hostingu. Uložte záznam a klikněte znovu na přidat záznam. Opět zadejte název domény, ale tentokrát zvolte typ AAAA a do pole data vložte IPv6 adresu ze stejného e-mailu. Změny uložte a nahoře klikněte na Aplikovat změny.

Tím dojde k aktivaci subdomény v DNS (může trvat až 24 hodin, než se změna projeví po celém světě).

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 8. 2020
0
55.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

subdomény lze vytvořit dle https://kb.wedos.com/cs/webhosting/webhosting-subdomeny/

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
MV270050 Odpověděl na otázku 29. 7. 2020