Dvě různé verze webu na hostingu

Vyřešeno967 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

mam takovou zamotanou situaci. Na webhostingu smichovskaformanka.cz jsem si nainstaloval wordpress (pomocí instalace v zákaznickém centru). Ten se mi úspěšně nainstaloval a poté jsem na něj nahrál nový web a zprovoznil. Tady vše v pořádku.

Jenže na tento hosting směřují dvě domény – smichovskaformanka.cz a originalformanka.cz

Když zadám adresu smichovskaformanka.cz, vše v pořádku a dostanu se na nový web. Ale když jdu přes dotaz originalformanka.cz, zobrazuje se mi starý web, u kterého jsem tak nějak předpokládal, že dojde ke smazání instalací WP. To se evidentně nestalo, a když jsem se pokusil některé jeho soubory na FTP smazat, hází mi prohlížeč pak pouze chybu (což opět dává smysl).

Mohu poprosit tedy o prověření FTP serveru a případně uvedení do režimu, aby obě domény směřovaly na wordpresový web? Nevím jak zde vypadá „čistý“ FTP, resp. jaké složky jsou tam defaultně, nerad bych proto vše mazal a poté instaloval WP někam, kde nemá být.

Zálohováno mám vše.

Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 29. 5. 2020
0
9.39K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

doména originalformanka.cz je směřována na webhosting smichovskaformanka.cz jako alias a pokud jak říkáte složka www/domains/originalformanka.cz neexistuje, tak proto dostáváte na doméně originalformanka.cz chybu 403.

Doménu Vám stačí přesměrovat na smichovskaformanka.cz? Tak to lze přes DNS –> https://kb.wedos.com/cs/domeny/administrace-domeny/presmerovani-domeny/ a nebo také skrz htaccess –> https://kb.wedos.com/cs/webhosting/htaccess/htaccess-mod-rewrite-hezke-url-presmerovani/

Role: Podpora Web: https://www.wedos.cz Vizitka: Obchodní a Fakturační oddělení.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 29. 5. 2020
0
9.39K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

s největší pravděpodobností máte doménu1 ve složce www/domains/smichovskaformanka.cz a domenu2 ve složce www/domains/originalformanka.cz. V takovém případě jde o aliasy a na obou doménách jsou různé obsahy. Když smažete celou složku originalformanka.cz, tak doména nebude mít kam směřovat a bude vypisovat chybu.

Pokud tomu dobře rozumím, tak chcete mít na obou doménách stejný obsah? Nebo chcete jen originalformanka.cz přesměrovat na smichovskaformanka.cz.

Role: Podpora Web: https://www.wedos.cz Vizitka: Obchodní a Fakturační oddělení.
PŘ140434 Odpověděl na otázku 21. 5. 2020
0

Dobrý den,

složku www/domains/smichovskaformanka.cz mám a tam je WP web, to ano, ale složku www/domains/originalformanka.cz tam právě nemám a starý web bude pravděpodobně „rozesetý“ po ostatních složkách.

Stačí když originalformanka.cz bude přesměrovaná na smichovskaformanka.cz .. což myslím, že by mělo být vyřešeno pomocí A záznamu a aliasu. O to zvláštnější mi přijde, že se pod tou doménou zobrazuje jiný web.

Role: Zákazník
PŘ140434 Změnil status na publikováno 22. 5. 2020