Email a doména

Vyřešeno1.25K zhlédnutíDomény
0

Dobrý den,

mám u vás zakoupenou doménu isca.cz Mám ji přiřazenou k projektu od webnode. Mám několik problémů.

  1. když do vyhledávače zadám isca.cz – nezobrazí se mi webovky, musím opravdu vypsat www.isca.cz – co s tím mohu dělat?
  2. k doméně mám email info@isca.cz – jak a kde se do něho mohu přihlásit?
  3. Mám propojený výše uvedený email s emailem od gmailu. Všechno fungovalo, ale z ničeho nic přestalo fungovat odesílání emailů. Když mi někdo pošle mejl na info@isca.cz, tak všechno funguje a email mi dorazí do gmailového účtu, ale když chci odpovědět jako info@isca.cz (což předtím fungovalo), tak se mi emaily vrací a zobrazuje se mi hlášky, že je zastaralé a nebo špatné propojení. V nastavení gmailu to chce u nastavení SMTP heslo, ale žádné existující heslo k tou nefunguje.

Předem děkuji, s pozdravem, Helena Pozníčková Hejzlarová

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 4. 5. 2020
0
49.30K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

o nasměrování holé domény (bez www) ideálně kontaktujte webnode. Teoreticky by mělo postačit upravit IP u A záznamu domény v DNS, ale záleží, zda verzi bez www dovolují.

Mailservery máte nastaveny na webnode, správu a zřizování schránek tedy provádíte tam. To se nejspíše týká i toho odesílání. Pravděpodobně odesíláte právě přes jejich SMTP.

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 4. 5. 2020
0

Dobrý den,

děkuji za odpověď, již jsem kontaktovala webnode – problém s emailem řeším s nimi, nicméně k tomu, že se adresa nezobrazuje po zadání adresy bez www., mi odepsali toto:

Nejprve co se týče adresy bez „www“. Ta se v současnosti opravdu nenačte z toho důvodu, že „A“ záznam domény „isca.cz“ nesměřuje na aktuální IP adresu našeho serveru. U doména je nastavena IP adresa 193.85.185.127, která není aktuální.
Ohledně toho systém na Vaši adresu měl zasílat upozornění, ale bohužel nelze vyloučit, že byla vyhodnocena jako nevyžádaná pošta.

Pro nápravu v této věci je třeba provést úpravu v DNS záznamech domény „isca.cz“ a zajistit to, aby u ní byl nastaven „A“ záznam v této podobě:
A      217.16.182.156

Stačí nahradit hodnotu v již existujícím záznamu. V této věci Vás bohužel musím odkázat zpět na Wedos, neboť právě tak jsou DNS záznamy vedeny.

Prosím tedy, jestli je možné to upravit, případně mě směrovat, jak to mám udělat?

Předem děkuji, Pozníčková Hejzlarová

Role: Zákazník
PK265670 publikoval nový komentář 23. 4. 2020