Existující doména

Vyřešeno751 zhlédnutíDomény
0

Dobrý den. Zřídila jsem u Vás nový webhosting i s doménou, vše zaplaceno a je to aktivní. Bohužel jsem zjistila ( a nechápu jakto že Vy ne) že jedna úplně stejná doména už existuje a tudíž se mi ani nedaří nainstalovat wordpress protože při zadání mé domény mi vyskočí již existující doména. Jedná se o www.prirodni-kosmetika.cz. Co s tím ? Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 8. 6. 2020
0

Pokud je doména registrovaná, nepůjde ji zaregistrovat znovu (může být registrována jen jednou), pokud se to stalo, asi bych zkusil kontaktovat přímo Wedos. Naopak webhosting může objednávat kdokoliv. Vysvětlení – můžete vlastnit doménu a dohodnout se například s příbuzným, že si chce vytvořit svůj web na vaší subdoméně. Zároveň ale nechcete, aby měl příbuzný přístup do vašeho webu. Takže si příbuzný objedná svůj webhosting, na který mu jen přidáte DNS záznam a vy máte na hlavní adrese svůj web nezávisle na něm (nemáte vzájemně přístup do systému toho druhého). Z tohoto důvodu není provoz webhostingu regulován. Pokud byste se s příbuzným pohádala a chtěla mu web vypnout nebo přesměrovat pod sebe, jednoduše mu vypnete subdoménu v DNS záznamech – jako vlastník domény se nikoho ptát nemusíte. Kdybych teď přišel a chtěl si objednat webhosting pro úplně stejnou doménu, bez problému se mi to povede. Budou to ale vyhozené peníze. Před objednáním webhostingu je tedy nutné nejprve ověřit, jestli je daná doména skutečně k dispozici. Jsou různé weby, kde to zjistíte – například tady na Wedosu při objednání, nebo například na webu whois.domaintools.com.

Jako možnost mě napadá se dohodnout s vlastníkem domény, aby Vám pronajímal subdoménu.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 8. 6. 2020
0
55.23K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

doména prirodni-kosmetika.cz u nás registrovaná není, pouze webhosting.

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
RM130195 Změnil status na publikováno 28. 5. 2020