HTTPS pro digitalnavolno.cz

Vyřešeno506 zhlédnutíWebhosting
0

Dobry den,

potreboval bych pomoc s https u domeny digitalnavolno.cz. Myslim ze jsem udelal vse podle vaseho navodu, lec stale se stranka zobrazuje jako neduveryhodna. Na vice zarizenich.

S diky zdravi ZP

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 8. 2020
0
55.25K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

nyní máte u webu aktivní Sdílený certifikát.

Tato varianta je bezplatná, aktivovat si ji může kdokoliv. Pro zabezpečení je použit náš certifikát od naší certifikační autority WEDOS CA, která však není globálně důvěryhodná.

Z toho vyplývá to, že při přístupu na HTTPS přes interní doménu (XXXX.wYY.wedos.ws) i přes vaši skutečnou doménu webhostingu budou prohlížeče hlásit problém se zabezpečením, protože nebudou znát použitou certifikační autoritu. Jsou 2 možnosti řešení:

  1. Tuto chybu ignorovat a v prohlížeči schválit výjimku pro tyto stránky
  2. Nainstalovat si do vašeho PC kořenový certifikát naší certifikační autority, více ve článku Certifikační autorita WEDOS

UPOZORNĚNÍ! Sdílený certifikát není určen k tomu, abyste své stránky zabezpečeně veřejně zpřístupňovali. Je určen zejména k tomu, abyste se mohli vy např. zabezpečeně přihlašovat k administraci svého webu. Pokud chcete zabezpečeně stránky zpřístupnit svým návštěvníkům, měli byste použít variantu s vlastním certifikátem.

Doporučil bych tedy aktivovat certifikát lets encrypt zde  , přidat domény do certifikátu ( dle https://kb.wedos.com/cs/webhosting/administrace-webhosting/nastaveni-domen-pro-lets-encrypt-certifikat/ ) a následně vyčkat 60-90 minut.

Role: Podpora Vizitka: CMS specialista
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 8. 2020
0
49.34K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

u hostingu musíte mít aktivovanou příplatkovou službu podpory HTTPS. Pro rychlé nastavení s certifikátem zdarma pak postačí kliknout na možnost rychlé nastavení v záložce HTTPS v detailu webhostingu.

Změna se pak projeví do 60 minut.

Role: Podpora
PK265670 Edited answer 21. 7. 2020
0

Dobrý den,

děkuji za reakci, v účtu jsem HTTPS variantu aktivoval, *rychlé nastavení* přijal, stále se web tváří jako nezabezpečený. Co tomu chybí? 🙂

S díky ZP

Role: Zákazník
RM130195 Změnil status na publikováno 6. 8. 2020