Instalátor aplikací

Vyřešeno319 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den, mám staré webové stránky vytvořené v Drupalu a nyní potřebuji Drupal odinstalovat, abych mohla tvořit nové stránky ve WordPressu. V instalátoru aplikací už nenabízíte Drupal. Můžete mi prosím poradit, jak by to šlo udělat? Předem děkuji za odpověď

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 27. 5. 2021
0

Dobrý den,

pokud potřebujete odinstalovat Drupal, nejjednodušší řešení je smazat celý adresář s Vaším webem na FTP – pravděpodobně adresář www (ten nemažte, je potřeba zachovat výchozí .htaccess a adresáře domains a subdom) nebo adresář www\domains\example.com (neznám název Vaší domény a tak ho všude nahrazuji example.com).

Kromě souborů na FTP bude také třeba smazat databázi s Drupalem. Pak můžete nainstalovat WordPress přes instalátor aplikací nebo z vlastního balíčku.

Pokud chcete tvořit nový web na WordPressu a mezitím chcete stále provozovat Drupal než web dokončíte, je možnost WordPress nainstalovat na nějakou subdoménu a pak jím nahradit Drupal – př. máte doménu example.com, kde je v tuto chvíli Drupal. Mezitím ale můžete tvořit nový web na adrese wordpress.example.com. To technicky provedete tak, že přes instalátor aplikací nebo z vlastního balíčku nainstalujete WordPress do adresáře www\domains\wordpress.example.com. Možná bude potřeba nastavit DNS záznamy.

Jakmile tvorbu WordPress webu dokončíte, změníte bázovou adresu na example.com, přejmenujete původní adresář www\domains\example.com na cokoliv jiného (tím odstavíte Drupal) a adresář wordpress.example.com přejmenujete na example.com (tím na původní adrese aktivujete WordPress). Pokud vše provedete správně, dojde pouze k několikasekundovému výpadku webu než přejmenujete druhý adresář.

Původní adresář s Drupalem a jeho databázi pak pouze smažete.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 27. 5. 2021