Jak na hladký převod DNS serverů a záznamů k Wedos?

Vyřešeno2.32K zhlédnutíDNSAXRF DNS nameserver
0

Dobrý den,

po přeregistraci domény k Wedos plánujeme přejít i na Wedos nameservery.

Jak zajistit, aby přechod na DNS servery Wedos proběhl hladce a nastavily se správné (existující) DNS záznamy?

Napadá mě nastavení sekundární domény s importem záznamů přes AXFR, ale raději si chci tuto domněnku ověřit a zeptat se na kompletní postup s minimálním rizikem chyby.

Děkuji.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 4. 3. 2021
1
46.16K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

primární DNS servery slouží jako hlavní úložiště informací, tam by měl administrátor provádět veškeré změny a udržovat své nastavení DNS. Sekundární DNS servery si stahují DNS záznamy z primárních DNS serverů a mohou sloužit jako záloha, opakovač nebo cache. Více o této problematice.

Pro své účely použijte hned primární DNS a následně si nastavte import DNS záznamů přes AXFR. Nastavením sekundárního DNS by k žádnému zrychlení nedošlo. Import proveďte ještě před změnou DNS u domény, tím se vyhnete riziku smazání.

Plynulosti změny nejlépe dosáhnete tak, že si předem importujete všechny potřebné DNS záznamy (dokud u domény nezměníte DNS servery, tak se na provozu webu nezmění nic) a budete mít na původním i novém serveru v provozu stejné kopie e-shopu. Po změně DNS sice může po krátkou dobu docházet k duplicitám (např. objednávky na původním i novém serveru, e-maily z obou mailserverů), ale pokud si u A, AAAA a MX DNS záznamů nastavíte životnost (TTL) na 300s, bude tento duplicitní stav trvat jen cca 5 minut. Běžné nastavení TTL je 1 hodina. Podobné duplicity sice zvýší administrativní náročnost (nutno kontrolovat 2 zdroje), ale zákazníci by neměli nic poznat. Ideální bude tuto změnu provést v nočních hodinách, nebo v době, kdy vyhodnocujete minimální návštěvnost. Naše zákaznická podpora vám bude pro potřeby nastavení nonstop k dispozici.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 4. 3. 2021
Prohlížíte 1 ze 5 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.