jak napojit svou doménu na bloger, nebo kde si můžu tvořit svůj blog

Vyřešeno2.27K zhlédnutíZákaznická administrace
0

jak napojit svou doménu na bloger, nebo kde si můžu tvořit svůj blog

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 22. 10. 2020
0

Dobrý den,

přihlaste se do Bloggeru, v levém menu klikněte na nastavení a najděte „Vlastní doména“ (klikněte na nápis). Otevře se vám okno, ve kterém zadejte adresu, na které byste chtěl/a mít web. Pokud toto potvrdíte, ukáže se Vám hláška o tom, že se nepodařilo ověřit vlastnictví domény a pod tím najdete adresy, se kterými bude třeba dále pracovat.

V dalším okně si otevřete administraci Wedosu, v horním menu klikněte na „domény“ a v seznamu vyberte požadovanou doménu. V levém menu klikněte na „editace DNS záznamů“. První bude třeba přidat záznam CNAME, který nasměruje samotnou doménu na obsah webu.

Pokud má být blog na adrese www.adresawebu.cz, smažte všechny záznamy, které obsahují prázdný název a typ A, prázdný název a typ AAAA, název www a typ A, název www a typ AAAA.

Klikněte na „Nový záznam“.

Do pole název napište adresu, na které chcete web provozovat. Pokud chcete adresu www, napište www. TTL nechte, jak je. Jako TYP zvolte CNAME a do pole data zadejte ghs.google.com. A změny uložte.

Dále bude třeba ověřit, že doména patří skutečně k Vám. Klikněte na „Nový záznam“ a z Bloggeru zkopírujte adresu, kterou máte do pole zadat – půjde o náhodnou kombinaci písmen a číslic, kterou vyplníte do názvu. TTL nechte tak, jak je. Jako TYP zvolte CNAME a do pole data zadejte opět adresu z Bloggeru ( Destination (Cíl)), tato adresa bude pravděpodobně končit googlehosted.com. Změny uložte. Nahoře klikněte na „Aplikovat změny“. Jakmile toto budete mít, zhruba hodinu nic nedělejte a klidně si dejte kafe.

Po hodině se vraťte na Blogger a opět se proklikejte k „Vlastní doména“ a zadejte adresu webu. Pokud už se změny propsaly, měl by to systém Bloggeru přijmout a stránky by měly být ihned k dispozici.

Pokud hledáte nějakou alternativu Bloggeru, doporučuji webhosting No Limit od Wedosu, kde můžete zprovoznit několik různých blogovacích systémů. Nejznámější je asi WordPress, který je co se týče úpravy obsahu velmi jendoduchý.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 22. 10. 2020
Prohlížíte 1 ze 5 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.