Jak nejlepe resit preinstalaci virtualniho serveru?

Vyřešeno760 zhlédnutíVirtuální servery
0

Dobry den,

potrebujeme vyhledove preinstalovat server ve Vasem hostingu z duvodu preinstalace (upgrade OS). Preinstalace si vyzada urcite nekolik hodin prace a tak dlouhy vypadek je neprijatelny. Proto se Vas chci zeptat, jak lze takovou akci co mozna nejefektivneji resit. Byla by zde moznost  zrizeni dalsiho virtualniho serveru, na nem by se pripravila nova instalace a po otestovani by se sluzba odmigrovala na nej (prehozenim IP adres). Puvodni virtual by se v casovem odstupu dal zrusit.

Chci se zeptat jak to obvykle resite s jinymi zakazniky, kteri potrebuji podobne migrace. Jestli na to mate nejake zavedene procesy apod.

Dekuji.

Mira Krejci, I3 CZ

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MN270053 Vybral nejlepší odpověď 27. 9. 2020
0

Přiznám se, že tohle by zajímalo i mne. Rád bych si v klidu připravil nový OS. Jistou možností je chvilku před expirací stávajícího VPS si zakoupit nový VPS (se slevou:-) a ten si připravit a postupně na něj migrovat z původního VPS. Samozřejmě s novou IP adresou, původní nebude možné přenést. Tak jsem to již jednou udělal, když jsem přecházel ze Slackware na Centos. 🙂 Ale pokud by byl i jiný způsob, rád se nechám poučit. Pokud bych znal parametry pro současný image mého VPS (Wedos používá QEMU pod Linuxem), rozjel bych si to někde lokálně a takovou image si v klidu připravil a pak ji jen zaměnil. To by bylo super. Ale hádám, že tohle možné nebude…

MZ61249 Odpověděl na otázku 27. 9. 2020
Prohlížíte 1 ze 2 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.