Jak vytvořit alias pro novou doménu u stávajícího webhostingu a jak vytvořit u aliasu web

Vyřešeno434 zhlédnutíWebhostingmultihosting redakční systém webhosting
0

Dobrý den,

mám zakoupenou novou doménu a chci ji využít u stávajícího webhostingu (mám No Limit)

Jak vytvořit alias, jak u aliasu vytvořit webovou stránku… musím u aliasu nastavit něco v FTP účtu?  DNS a SSL certifikát platí stávající?

Jak je to u alias webmailu, zadám novou info@mojedoména.cz a vytvářím nové heslo nebo stávající? Poprosím moc o odkazy, jak postupovat, než abych něco zkonila.

Děkuji.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 10. 10. 2023
0
92.88K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

chcete-li na aliasu provozovat samostatný web, postupujte takto:

  1. Na FTP zkontolujte, že stávající web máte ve složce www/domains/stavajiciweb.tld, kde stavajiciweb.tld nahraďte doménou existujícícho webu. Pokud máte soubory stávajícího webu ve složce www, přesuňte je do složky www/domains/stavajiciweb.tld a obnovte výchozí .htaccess podle tohoto návodu.
  2. Založte alias na hostingu podle tohoto návodu a zřiďte mu nový web podle tohoto návodu.
  3. DNS u aliasové domény budete muset změnit, ale pokud je doména i její DNS u nás, můžete změnu nechat provést automaticky při přidání aliasu.
  4. HTTPS půjde nastavit až po propsání změn v DNS. Po přidání aliasu a změně DNS tedy počkejte 1 hodinu a potom přidejte aliasovou doménu v manuálním nastavení HTTPS.

Schránky jsou pro hlavní i aliasové domény sdílené. Na info@stavajiciweb.tld začne chodit pošta i pro info@aliasovyweb.tld, heslo schránky zůstane stejné. Pro výběr adresy, ze které budete maily posílat, postupujte podle tohoto návodu.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 10. 10. 2023
0

Super, moc děkuji. Budu postupovat dle návodu. Jen nechápu u prvního bodu(Na FTP zkontrolujte, že stávající web máte ve složce www/domains/stavajiciweb.tld, kde stavajiciweb.tld nahraďte doménou existujícícho webu. Pokud máte soubory stávajícího webu ve složce www, přesuňte je do složky www/domains/stavajiciweb.tld) stávající web když nahradím doménou existujícího webu… bude nadále fungovat, existující web?

Role: Zákazník
MB313456 Změnil status na publikováno 25. 9. 2023
0

Ještě se chci zeptat. Nejprve zkontrolovat FTP a pak přidat alias?

Role: Zákazník
MB313456 publikoval nový komentář 25. 9. 2023
0
92.88K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Řekněme, že teď máte na hostingu web mujweb.abc. Pokud jsou jeho soubory na FTP ve složce www/domains/mujweb.abc, je všechno v pořádku. Pokud jsou ale ve složce www, musíte ve složce www založit složku domains, ve složce domains složku mujweb.abc a soubory přesunout tam. Po obnovení výchozího souboru .htaccess by měl mujweb.abc normálně fungovat.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Odpověděl na otázku 25. 9. 2023
0

moc děkuji 🙏 za odpověď 🙂 Jdu na to…. krásný večer

Role: Zákazník
MB313456 Změnil status na publikováno 25. 9. 2023