K VPS ON se mi nedari pripojit ISO tak abych z nej mohl nabootovat a nainstalovat operacni system.

Vyřešeno1.77K zhlédnutíVirtuální servery
0

Jedna se o moje ISO co jsem si manualne nahral a mam vyzkousene, ze bootovani i instalace z nej funguje pri instalaci jak na hardware (notebooky) tak v QEMU VM. Zkousel jsem take nahrat default ISO pro Debian Netinstall 10.7 stejnym zpusobem (stahl jsem ho na svuj pocitac a z nej pote nahral v OpenNebula Sunstone rozhrani) a VPS ON z nej take odmita bootovat. Pri nahravani meho upraveneho ISO i default ISO pro Debian Netinstall jsem zkousel ponechat Typ „Obraz operacniho systemu“ i zvolit „CR-ROM pouze ke cteni“ v obou variantach nahrane ISO obrazy VPS ON ignoruje a nedetekuje, ze jsou bootable. Jak mam docilit toho aby moje VPS ON zacalo bootovat z nahraneho ISO obrazu?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JM75627 Vybral nejlepší odpověď 7. 1. 2021
0

Tak jsem zjistil, ze nefunkcni ESC na online VNC strance v OpenNebula Sunstone rozhrani zpusobuje nastaveni „permissions.default.shortcuts“ na hodnotu „2“ ve Firefox „about:config“. Bude se zrejme jednat o bug ve Firefoxu podobny nasledujicim 2 bugum:

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1445942

https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1604970

Tedy dekuji JV170799 za odpoved, co mi pomohla zamerit se spravnym smerem pri reseni meho problemu – muzete ho oznacit za vyreseny.

Role: Zákazník
JM75627 Vybral nejlepší odpověď 7. 1. 2021
Prohlížíte 1 ze 5 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.