Limit propustnosti u webhostingu No Limit pro streamování audio soubroů pomocí html5

Vyřešeno1.24K zhlédnutíWebhostingaudio stream traffic
0

Dobrý den,

zajímá mě jaké jsou limity pro streamování audio obsahu z webhostingu No Limit. Mám v plánu streamovat audio soubory a počítám, že v jednu chvíli se můžou připojit stovky lidí – maximum si umím představit tisíc. Soubory jsou komprimované .ogg vorbis 240kbs 6 kanálové audio (channels 3F2R, sample rate 48000Hz) a ekvivalent ve formátu aac. Návěštěvníkům budou k dispozice skrze html5 audio tag.

Můžete mi prosím říct, co od toho můžu čekat při návštěvnovsti 100 lidí v jednu a chvíli a co se stane když tam bude v jednu chvíli 1000 lidí poslouchat (mohou to být i různé soubory – každý člověk si pustí něco jiného).

Jak se sdílí bandwidth s ostatními uživateli wedos? Jaká je agregace např. a jaká je vaše praktická zkušenost s podobnými datovými toky.

Předem díky za odpověď

Role:
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
VL159465 Vybral nejlepší odpověď 9. 2. 2021
1
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

omlouvám se za pozdější reakci avšak toto je trochu komplikovanější. Zde nelze moc porovnávat sdílený webhosting a vlastní VPS.

Co se webhostingu týče, tak přenos dat je neomezený. Co webhsotingy často omezuje jsou PHP parametry, to by však neměl být Váš případ. Nevím tedy jak přesně bude web konstruován a jak bude streamování nastavené avšak pokud se jedná o řešení přes HTML5, mělo by to fungovat v pořádku. HTML se prakticky stahuje ke koncovému uživateli takže webserver není mimo stahování dat nijak zatížen. Předpokládám že soubory nebudou příliš velké.

S cloudflare má náš hosting občas problém kvůli jejich proxy, takže zde Vám nedokážu příliš poradit.

Osobně bych si na Vašem místě vyzkoušel webhosting a streamování si logoval abych viděl jak s tím bude webhosting přesně pracovat. Případně máte 7 dní výpověď ve zkušební době.

VPS je případně zcela ve Vaší správě, takže se vše odvíjí od Vašeho nastavení.

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
VL159465 Vybral nejlepší odpověď 9. 2. 2021
0

Dobrý deň,

Toto nie je na zdieľaný hosting. Máte obmedzený počet procesov, ktorý neobslúži toľko užívateľov, koľko plánujete. Skôr by som šiel do VPS alebo dedikovaného serveru. Hostingy sú pre low traffic weby.

Role: Zákazník+ Web: https://www.mitsoft.sk Vizitka: Venujem sa programovaniu, optimalizácií a affiliate. Poradím Vám s DNS záznamami, htaccess, wordpressom, linuxom, php, sql a všeobecne s webovými technológiami.
MR154880 Odpověděl na otázku 5. 2. 2021
0

Dobrý den, ok díky za odpověď – můžete to tedy prosím upřesnit?

Kolik procesů tedy na No Limit hostingu běží a jak je to tedy s trafficem? Protože v nabídce se o tom nic nepíše, že by se nějak omezoval traffic nebo jaká je agregace. Potřeboval bych znát nějaká čísla – jak je to na hostingu No Limit, kolik toho zvládne VPS. A úplně nejlepší by bylo kdybyste mi mohl dát i nějakou statistiku bežného provozu nejen teoretické limity (protože agregace může být 1 ku 50, ale pak taky zálěží jak je reálně vytěžována a jak se to dělí mezi uživatele ). Bez toho se těžko můžu pro něco rozhodnout. Jestli to nemůžete psát veřejně, tak mi prosím napiště soukromou zprávu. Předem díky!

Můj modelový příklad je hostování audio souborů a jejich přehrávání uživateli – halvně nmě tedy zajímá kolik lidí naráz se může připojit, když si budou pouštět ogg vorbis 254kbps písničky. Taky by mě zajímalo, jestli by třeba nepomohla free verze od Cloudfare CDN? Nebo to na to nemá vliv?

Role:
LB285258 odznačil odpověď jako nejlepší 5. 2. 2021