Migrace wordpressu – problém s čekými znaky

Vyřešeno616 zhlédnutíAutomatická migracečeské znaky migrace Speciální znaky
0

Dobrý den

Chtěl bych migrovat web, který je přímo u wordpress.com. Založil jsem si tam web, který byl na rok zdarma, avšak teď po pár měsících jsem si řekl že by bylo fajn přejít na regulérní hosting, takže jsem přešel k vám.

Pokouším se teď už nějakou dobu web přesunout, ale potýkám se s mnoha problémy. Jako první jsem se snažil použít plugin All-in-One WP Migration. Ten mi ovšem odmítá plně načíst soubory a když ho zrovna náhodou opravdu načte tak se zasekne v procesu obnovování a zůstane tam.
Zkusil jsem tedy použít nástroj WPvivid Backup. Ten sice web opravdu přesunul ale odmítá mi zobrazovat některé speciální znaky české abecedy. Resp. když jsem to zkoušel poprvé tak místo nich vygeneroval nesmyslné často i „dvojznaky“. Teď na podruhé mi místo nich hází otazníky. Avšak jenom u těch které obsahují háček jako je č,ř,ě.

Dokázali by jste mi poradit čím to je? Obecně moc nechápu jak je to možné, protože jsem předpodládal že pokud se zkopíruje celý wordpress i s nastevením tak by k tomu vůbec dojít nemělo.
Případně jestli mě odkážete na nějaký další nástroj. (Updraft plus jsem zkusil, ale tváří se že bez placení 30ti dolarů fungovat nebude)

Děkuji
Jiří Budil

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MV270050 Vybral nejlepší odpověď 15. 6. 2022
0

Dobrý den,
doporučuji Vám zkusit ruční migraci, kdy si exportujete skrz například PHPMyAdmin databázi, stáhnete přes FTP soubory k sobě a následně postup zopakujete v opačném směru. K WEDOSu skrz PHPMyAdmin importujete databázi, nahrajete skrz FTP soubory a v souboru wp-config.php upravíte údaje databáze.

MV270050 Vybral nejlepší odpověď 15. 6. 2022