Moodle – složka backup

Vyřešeno384 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

několik let u Vás provozujeme webové stránky školy se systémem Moodle a v poslední době jsme již několikrát od Vás obdrželi upozornění na porušení Vašich podmínek tím, že Moodle vytváří v adresáři moodledata podsložku „backup“. Do této složky jsou přesouvány data zřejmě při odstraňování souborů z kurzů v Moodle a poté jsou zase Cronem úplně odstraněny. Byli jsme upozorněni na to, že zmíněný adresář „backup“ máme odstranit a zamezit jeho dalšímu vytváření, v opačném případě bude náš hosting odstaven. Můžete mi prosím poradit jakým způsobem můžeme v Moodle zabránit vytváření adresáře „backup“? Proč tento adresář doposud ničemu nevadil? Mají s tímto adresářem problém i jiní, kteří u Vás hostují Moodle, popřípadě jak toto vyřešili?

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 8. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

samotný prázdný adresář backup by tolik nevadil, ale jde o to, že se každý den tvoří znovu a je v něm ve vašem případě minimálně 11GB dat. Úložiště webhostingu pro soubory webu neomezujeme, ale nesmí být využíváno pro zálohy, což složka backup zřejmě je.

Našel jsem neověřený postup k vypnutí automatického zálohování. Pokud je to možné, zvolte jiný způsob zálohy.
Re: How to turn off automatic backups
You can do that from Administration > Courses > Backups, changing the „Choose whether or not to do automated backups.“ (backup_sche_active) value.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 14. 8. 2020