nahrání wordpress na subdoménu

Vyřešeno3.21K zhlédnutíRedakční systémy
0

Dobrý den,

nemáte nějaký podrobnější návod, jak mohu na hostingu nastavit subdoménu a na ní nahrát jiný redakční systém? Bohužel podle tohoto článku to nezvládnu. https://help.wedos.cz/navody/cms/ruzne-redakcni-systemy-na-jednom-webhostingu/

Chtěl bych to k doméně dogslife.cz, tedy něco jako test.dogslife.cz – na této subdoméně mít možnost pracovat na nové podobě webu, ideálně na systému wordpress.

Ještě dotaz, nemůže to nějak omezit výkon hlavní domény, nebo ji ohrozit?

Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
PK265670 Vybral nejlepší odpověď 3. 4. 2020
0

Dobrý den, použijte FTP klienta (Total Commander, Filezilla, atd..) nebo web https://webftp.wedos.net/index.php . Obsah hlavního webu nahrajte do adresáře www/domains/dogslife.cz (pokud to tak nemáte). Ve výchozím adresáři www nechte výchozí .htaccess. Pokud jste ho smazal nebo upravil, obnovte ho z administrace (v horním menu „webhosting“ > v tabulce web „dogslife.cz“ > v levém menu „nástroje“ > obnovení výchozího .htaccess). Potom v adresáři www/domains vytvořte adresář test.dogslife.cz.

Jakmile toto budete mít, vytvořte nový DNS záznam v administraci. To provedete přes odkaz DNS v horním panelu. Vyberete Váš web dogslife.cz. Na stránce s nadpisem „DNS – dogslife.cz – nastavení domény“ kliknete v levém menu na DNS záznamy. Tam uvidíte tabulku s několika údaji. Nejprve se podívejte do sloupce „název“ a hledejte symbol hvězdičky (*).

Pokud ho najdete, je vše v pořádku a nemusíte řešit odstavec níže.

Pokud ho nenajdete:

Najděte v témže sloupci buď prázdný prostor nebo www. Je možné, že záznamů bez názvu bude několik. Najděte záznam, který má uveden typ „A“ a zkopírujte číselnou adresu ze sloupce data. Poté klikněte na tlačítko „nový záznam“, které najdete v horní části nad tabulkou. Do názvu napište test (.dogslife.cz), typ nechte na výchozím „A“ a do pole data vložte zkopírovanou adresu. Klikněte na uložit. V tuto chvíli si opět najděte buď prázdný záznam nebo www a vyhledejte řádek s typem „AAAA“. V tomto řádku opět zkopírujte obsah pole data. Teď klikněte znovu na tlačítko „nový záznam“ a vyplňte název test (.dogslife.cz). Vyberte typ „AAAA“ a do pole data vložte zkopírovanou adresu. Klikněte na uložit a nahoře na aplikovat změny. Tím došlo k otevření internetové adresy http://test.dogslife.cz. Pozor – záznam se nevytvoří hned, může to trvat až 24 hodin. Osobně mám ale zkušenosti, že by to mohlo být do půl hodiny.

Do adresáře www/domains/test.dogslife.cz nahrajte nějaký soubor s názvem index.php nebo index.html a vyzkoušejte, zda se jeho obsah zobrazí na URL adrese http://test.doglife.cz. To slouží pro ověření, že vše funguje. Pokud obsah vidíte, je vše v pořádku a index.php/html smažte.

Jděte na web https://cs.wordpress.org/download/ a stáhněte WordPress. Teď máte dvě možnosti:

  1. Soubor .ZIP rozbalte a obsah složky v něm pomocí FTP klienta (Total CMD, Filezilla, atd..) nahrajte na server do adresáře www/domains/test.dogslife.cz.
  2. Jděte na webovou adresu https://webftp.wedos.net/index.php a přihlaste se do svého FTP. Opět najděte adresář www/domains/test.dogslife.cz a klikněte na tlačítko nahrát vlevo nahoře. Nahrajte stažený .ZIP. Jakmile bude soubor nahraný, označte ho a klikněte vpravo nahoře na unzip. Obsah se vám zobrazí v dalším adresáři. Ten otevřete, označíte všechny soubory a adresáře a přes tlačítko přesunout (vpravo nahoře) přesuňte do adresáře www/domains/test.dogslife.cz.

Dál si v administraci Wedosu vytvořte novou databázi a zjistěte přihlašovací údaje do ní. Potom zadejte v prohlížeči adresu http://test.dogslife.cz a nainstalujte WordPress.

Jakmile budete s novým testovacím webem spokojen a rozhodnete se jím nahradit hlavní web, změňte v administraci WordPressu na adrese http://test.dogslife.cz/wp-admin/options-general.php adresu Instalace Wordpresu (URL) z test.dogslife.cz na www.dogslife.cz. To samé udělejt i o řádek níž s Uvodní stránkou (URL). Uložte změny. Tím vám přestane Worpress fungovat.

Potom přes FTP smažte (nebo přejmenujte) původní adresář www/domains/dogslife.cz a přejmenujte adresář www/domains/test.dogslife.cz na www/domains/dogslife.cz. Vše by pak mělo bez problému naskočit na hlavním webu.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
PK265670 Vybral nejlepší odpověď 3. 4. 2020
Prohlížíte 1 ze 2 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.