Nastavení aliasu

Vyřešeno1.84K zhlédnutíDoményalias aliasy email alias
0

Dobrý den. Mám funkční web pivni-degustace.cz. Koupil jsem domenu pivni-degustace.eu (bez webhostinu). Doména je v pořádku registrovaná. Přidal jsem EU doménu k webhostingu jako alias, ale nezobrazuje se mi na doméně EU můj primární web CZ. Dělám něco špatně? Já myslel, že jen stačí přidat doménu jako alias a automaticky se na webu EU zobrazí to co je na webu CZ. Nebo musím ještě někde něco nastavit? A druhý dotaz, možná souvisí. HTTPS mám tu verzi zdarma od Vás na CZ. Zde vše OK. Ale ta stránka EU není možné přidat, vidím chybu, že se stále generuje certifikát. Je to OK? Souvisí to s tím, že jsem přidal alias EU k webhostingu? Díky za info.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 24. 6. 2021
1

Dobrý den,

jak uvedl přispěvatel výše, je možné nastavit přesměrování.

Nastavení aliasu

Pokud ale trváte na tom, aby se na obou doménách zobrazoval stejný obsah, napíšu návod (je třeba také uvažovat nad tím, že by duplicitní obsah mohl negativně ovlivnit SEO). Pokud už jste doménu přidal jako alias k hostingu, je nutné nastavit doménu EU na tento webhosting v DNS. To provedete pomocí tohoto návodu (než se změny projeví, může to nějaký čas trvat).

Jakmile toto budete mít, je nutné správně umístit soubory přes FTP. Obsah Vašeho webu v tomto případě musí být v adresáři www. Pokud máte soubory v www\domains\pivni-degustace.cz, je nutné soubory přesunout na správné místo – do adresáře www. To můžete jednoduše provést například přes webftp.

Po přesunu je důležité přejít do adresáře www\domains\ a adresář pivni-degustace.cz smazat, jinak by se na doméně zobrazovala chyba 403 (pro jisotu před smazáním zkontrolujte, zda je adresář skutečně prázdný). Jakmile smazání provedete, na obou doménách by měl být zcela totožný obsah.

Jak funguje umístění souborů v FTP: Do prohlížeče zadáte adresu Vašeho webu. Server se podívá do adresáře www\domains\ , kde hledá adresář s název Vašeho webu. Pokud ho najde zobrazí obsah odtud. Pokud daný adresář neexistuje, pak automaticky přebírá obsah z adresáře www.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 24. 6. 2021
Prohlížíte 1 ze 4 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.