Nelze aktualizovat JPG soubor

Vyřešeno1.05K zhlédnutíZákaznická administrace
0

Dobrý den,

v poslední době se objevil (pro mě) nepochopitelný problém. Když přes FTP vyměním obrázek pro webové stránky za jinou verzi, nebo ho prostě smažu a pod stejným názvem nahraji úplně jiný, stejně se na webu dále zobrazuje jen původní verze, nejsem schopen s tím nic udělat. Nepomůže ani smazání JPG souboru ze serveru, smazaný soubor se vesele zobrazuje dále (ve své první verzi). V mém FTP klientovi i FTP webovém rozhraní se přitom vše ukazuje správně (velikosti, data souborů apod., obsah aktualizovaných souborů souhlasí). Po vymazání historie prohlížeče, vyzkoušení zobrazení stránek v jiném počítače, tabletu i několika mobilech (na kterých tato stránka nikdy nebyla zobrazena!) moje amatérské možnosti končí, chová se to všude stejně, nevím, co s tím. Jediná fungující možnost aktualizace je vkládat JPG soubor na server i do stránek pokaždé pod novým názvem.

Současně s tímto problémem jsem zaznamenal i výrazně opožděnou aktualizaci html stránek na serveru po nahrání nového obsahu přes FTP. Dříve se změny na webu projevily prakticky okamžitě, nyní se musí čekat i několik minut.

Oba problémy jsou relativně nové, v minulosti jsem se s tímto nikdy nesetkal. Prosím o radu nebo doporučení, jak tuto situaci řešit.

Předem děkuji!

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 19. 11. 2020
0

Dobrý den,

varianta NoLimit, doména michaljanosik.cz.

Pro demonstraci – např. hned první fotografie (Náprstník 1) na stránce

http://michaljanosik.cz/files/fotografie/rostliny.html

odkazuje na již neexistující JPG soubor, takže by se vůbec neměla zobrazit. Pro srovnání jsem pod ní vložil NOVÝ odkaz (Test) na neexistující JPG soubor, zde se podle očekávání zobrazí jen prázdné okno – stejně by měla vypadat i ta první fotka…

Předem děkuji za pomoc…

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 31. 10. 2020
Prohlížíte 1 ze 6 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.