Nelze stáhnout soubor (.pdf)

Vyřešeno374 zhlédnutíWebhostingcloud disk soubor stahování
0

Dobrý den. Naprogramoval jsem si stránku https://lukaskucavik.fun/ .

Mám ve složkách soubor. Konkrétně CV s příponou .pdf. Přes port (http://localhost:5500/) jej bez problému stáhnu. Ale když jsem na stránce, tak se mi při stahování souboru napíše: „Chyba – Žádný soubor”. A nic se nestáhne. Předpokládám, že si u vás musím k webhostingu zařídit nějaký disk, či cloudovou službu, kde souboru uložím a pak na něj odkáži, je to tak?

Za odpověď předem děkuji,

s přáním báječného dne, Lukáš.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 13. 3. 2023
0

Nejsem si 100% jistý čím to bylo. V podstatě jsem řešil problém, kdy se mi na stránku nepropisovala změna v css, kterou jsem udělal. A pak jsem zjistil, že je to tím, že načítám stejné cache… Stačilo dát CTR + SHIFT + R. Tedy hard reset stránky. Mezitím jsem přejmenoval soubor, takže to možná mohlo hrát taky roli. Díky za čas, energii a pozornost. Tímto můžete vlákno uzavřít. Už to šlape jak má.

Díky 🙏

Role: Zákazník
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 13. 3. 2023
0

Dobrý den,

když do prohlížeče zadám přímo URL cv, na kterou na webu směřujete, napíše mi to 404 – tedy že na dané adrese soubor není. Jste si jistý, že opravdu odkazujete na správné umístění? Taktéž bych doporučil vyvarovat se diakritiky a různé velikosti písmen. Zkusil bych:

1) Zkontrolovat umístění
2) Přejmenovat soubor na nějaký bez háčků, čárek a vše malými písmeny
3) Pokud ani to nezabare, zkuste opravit práva souborů

Předpokládám, že si u vás musím k webhostingu zařídit nějaký disk, či cloudovou službu, kde souboru uložím a pak na něj odkáži, je to tak

Není to tak, podle podmínek neomezené velikosti webhostingu by tohle neměl být problém – jde o váš web a z mého pohledu je CV běžnou součástí takového webu. Jiná cloudová služba tak podle mě nebude potřeba. (pokud tomu tak není, určitě mě tu někdo z Wedosu opraví)

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
FM182728 Odpověděl na otázku 25. 2. 2023