Po FTP uploadu pomocí klienta lftp mají soubory na webu jiná přístupová práva než na mém disku

Vyřešeno867 zhlédnutíWebhostingftp upload webhosting
0

Uploaduji web se složitou strukturou (mnoho podadresářů, v nich mnoho souborů) ze svého PC na Wedos NoLimit hosting použitím následujícího příkazu v XUbuntu terminálu:

lftp -e "set ssl:verify-certificate false; set mirror:set-permissions true; open 123456.w43.wedos.net -u 'w123456,heslo123456'; mirror -R -L --delete --delete-first --verbose=3 /home/user/work/web/wedos_webhosting/www/ /www; exit"

(Login údaje zcenzurovány)
Struktura souborů a adresářů se správně uploaduje, ovšem na serveru mají všechny soubory přístupová práva 640 a všechny adresáře 750 (jak se mohu přesvědčit na webftp.wedos.net), zatímco na mém PC, ze kterého uploaduji, je to 644 / 755 (zcela určitě, ověřeno). Následkem toho dostávám na uploadovaném webu chybu při pokus o prohlížení www adresářů, neboť webserver nemůže přečíst jejich .htaccess soubory. Browser hlásí toto:

You don’t have permission to access /domains/mojedomena.cz/ on this server.
Server unable to read htaccess file, denying access to be safe

(Což je pochopitelné, vzhledem k těm právům souborů.)

Pokud práva uploadovaných souborů a adresářů ručně změním na 644 / 755, pak vše správně funguje. Nicméně bych to celé rád měl plně automatizované, protože struktura podadresářů se bude často měnit a opravdu se mi nechce po každé její změně lézt do WebFTP a měnit práva všech nových adresářů / souborů.

Nevím bohužel, jestli je problém v mém používání lftp nebo ve Wedos hostingu (jsem začátečník ohledně obojího, dosud jsem používal rsync).

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 28. 8. 2022
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 1 Komentář

Dobrý den,

toto bude problém ftp klienta, který by měl mít možnost definovat s jakými právy soubory nahrávat. Například přes FileZillu to funguje v pořádku.

Práva lze nastavit i hromadně v zákaznické administraci -> detail webhostingu -> levé menu -> nástroje -> Opravit práva souborů

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
FF83014 publikoval nový komentář 16. 6. 2022
Prohlížíte 1 ze 3 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.