Podivná smyčka při načítání webu www.rajovnakovarne.cz

Vyřešeno1.33K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

už delší dobu řešíme problém, že se na www.rajovnakovarne.cz děje to, že se při načítání stránek objeví smyčka, která trvá jednotky minut. Pak smyčka po náhodně dlouhé době přestane. Nejedná se o problém too many redirects.

Web na FTP máme ve složce www/domains/rajovnakovarne.cz, protože to tak kolega má nastavené na více webech a bylo mu to i od vás sděleno, že to takto má být. Webová stránka je postavená na nette.

.htaccess soubor, který se nachází v www/domains/rajovnakovarne.cz/www máme následovně:

tuto verzi jsem našel v diskuzi, protože jako jediná vyřešila problém, aby se do url nepřidávalo /domains/rajovnakovarne.cz. Váš vzorový přesně toto dělal.

Dotaz tedy zní, proč se toto děje? Máme projekt ve špatné složce, způsobuje to .htaccess soubor nebo je zde jiný problém?

Předem děkuji za zjištění příčiny.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 8. 9. 2020
0

Tento web navštěvují max desítky lidí denně, takže ne nějak moc. Žádná kampaň, která by tam uživatele směrovala není aktivní.

Možná, že jsem se prvně špatně vyjádřil, ale popisovaná závada nespočívá v tom, že by web byl pomalý nebo se nenačetl vůbec. Vlastně naopak.
Stránka se v prohlížeči načte, celá se zobrazí a ihned dojde k reloadu.V uživateli to vyvolává dojem, že stránka problikává jak nějaká reklama.
A takto stále dokola po dobu řádově i několika minut. Pak problém sám bez jakéhokoliv zásahu ustane.

Vypozorovali jsme, že tento problém nastává zejména v pondělí a pátek, vždy dopoledne.

Web je postaven na Nette, takže má svou cache a vše zásadní je už od základu cachované.

Nebyli jsme nijak schopni identifikovat, co by neustálý reload mohlo způsobovat. Není to nijak pravidelné a hlavně se to ani neděje všem návštěvníkům.
Ani se nejedná o závislost na nějakém konkrétním prohlížeči. Ze zkušenosti pokud býval nějaký problém na úrovni nastavení serveru a nebo pravidel v htaccess, tak se web ani nenačetl a rovnou to celé skončilo chybou „Too many redirects“. Tady tomu tak není.

Nevíme, jak dál postupovat a náš zákazník je kvůli tomu už dost nervozní.

Mohla by být chyba na straně projektu? Např. špatná adresářová struktura na FTP, špatně nastavené přesměrování na HTTPS? To by se ale nejspíš problém projevoval všem a neustále.

Nemůže být problém někde na vaší straně? Nějaké proxy, load balacing, chybná konfigurace web serveru?

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 31. 8. 2020
Prohlížíte 1 ze 7 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.