Přenastavení domény

Vyřešeno1.82K zhlédnutíDomény
0

Dobrý den

Včera jsem si zřizoval u Vás nový hosting.

Mám několik domén, které jsem chtěl postupně na hosting převést,

ale formulář mi většinu těchto domém nechtěl akceptovat.

Poté jednu z nich vzal a to marediving.cz, tak jsem hosting na tuto doménu registroval.

Neuvědomil jsem si ale, že systém automaticky doménu přenastaví na nový hosting, což nebylo tuto chvíli v mém plánu.

Původní doména mi tedy teď na stávajícím hostingu nefunguje.

Když jsem celý e-shop překopíroval na Váš hosting, také mi to nefunguje.

Jelikož se v tom nevyznám, potřeboval bych buď rozjet e-shop na doméně marediving.cz na Vašem hostingu, nebo nastavit zpět původní parametry pro současný hosting.

Děkuji

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 16. 4. 2020
0

Dobrý den. Pokud chcete používat webhosting u Wedosu, zkuste obsah Vašeho webu nahrát do adresáře www/domains/marediving.cz (pokud neexistuje, tak ho vytvořte). Do adresáře www nic nenahrávejte ani zde nic neupravujte. Koukněte se do Vašeho e-mailu, kam Vám přišel e-mail s informací o zřízení webhostingu. Najdete v něm IP adresy pro DNS záznamy. V administraci klikněte v horním menu na DNS, vyberte doménu maredive.cz. V levém menu klikněte na „editace DNS záznamů“. Zobrazí se Vám tabulka s DNS záznamy. Koukněte, jestli máte záznam s prázdným názvem a záznam s názvem www. U obou by měly být minimálně dva záznamy – záznam „A“ a záznam „AAAA“. Pokud je máte vytvořeny, zkontrolujte, zda jsou jejich adresy stejné jako máte v e-mailu. Pokud Vám záznamy chybí, vytvořte je a pak klikněte na horní tlačítko „aplikovat“. Pokud web stále nepoběží, zkuste obnovit výchozí soubor .htaccess (Wedos přes něj řídí pravidla pro chování domén a subdomén pro webhosting). V horním menu klikněte na „webhosting“, vyberte maredive.cz a v levém menu zvolte „nástroje“. Scrollujte dolů a klikněte na „obnovit výchozí .htaccess“.

Pokud se rozhodnete webhosting zatím ponechat u předchozího provozovatele, přes stejnou tabulku s DNS záznamy na něj svoji doménu nasměrujte.

Ještě upozorním, že Vám bude doména brzy expirovat (19.04.2020)

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
PK265670 Změnil status na publikováno 4. 4. 2020
Prohlížíte 1 ze 3 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.