přesměrování domény jiného registrátora na hosting s jinou doménou u wedosu

Vyřešeno488 zhlédnutíDomény
0

Dobrý den,

jsme vlastníkem domény club35.cz, která má jiného registrátora. Zároveň máme web (hosting) na doméně msqclub35.cz u wedosu. Jak lze přesměrovat doménu club35.cz na druhou adresu msqclub35.cz bez jejího převedení k wedosu? První správce domény ji přesměruje, ale od wedosu ji potřebujeme povolit, jak? Vím, že převedení domény pod wedos by bylo jednodušší, ale to v tuto chvíli nelze. První správce po nás potřebuje ID hostingu, je to

WWW IPv4
—-

které vidím v administraci? Děkuji.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 31. 3. 2022
0

Dobrý den,

pokud to dobře chápu, chcete do prohlížeče zadat adresu club35.cz, nechat uživatele přesměrovat na msqclub35.cz a uživatel dále pracuje na druhé doméně. Tedy nechcete, aby uživatel prohlížel obsah webu na doméně club35.cz.

Přesměrování jako takové se zpravidla řeší na webhostingu, někteří registrátoři domén ho taktéž umožňují. Pokud ho umí i Váš registrátor, jednoduše jej požádejte o přesměrování domény club35.cz na msqclub35.cz . Registrátor zde požaduje údaje nikoliv pro přesměrování, ale pro nasměrování, takže pravděpodobně neumí nebo nechce přesměrovat danou doménu.

Nejprve si ujasněme termíny –

Přesměrování znamená, že pokud zadáte adresu club35.cz, prohlížeč vás přesměruje na adresu msqclub35.cz a dále pracujete čistě na druhé doméně.

Nasměrování znamená, že pokud zadáte adresu club35.cz, zobrazí se Vám nějaký obsah přímo na této stránce a dále pracujete s první doménou.

Pokud Váš registrátor neumí doménu club35.cz rovnou přesměrovat na msqclub35.cz, bude potřeba nejprve nasměrovat doménu k Wedosu a poté u Wedosu nastavit přesměrování na doménu msqclub35.cz.

Postupujte tedy následovně:

1) Přihlaste se do administrace Wedosu, v horním menu klikněte na „Hostingové služby“ > „Webhosting“. Ze seznamu vyberte požadovaný webhosting (pravděpodobně se jmenuje msqclub35.cz)

2) v levé části webu najdete adresu IPv4, tu sdělte registrátorovi

3) Přidejte doménu club35.cz jako alias k webhostingu dle tohoto návodu

4) Otevřete FTP a zde nastavte přesměrování. Mělo by stačit přejít do adresáře www\domains, kde vytvoříte nový adresář „club35.cz“ (bez uvozovek). V tomto adresáři pak vytvoříte soubor index.php. Do toho vložte následující kód:

<meta http-equiv="refresh" content="0;url=https://msqclub35.cz">

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 31. 3. 2022