Přesměrování nepodporované domény

Vyřešeno1.31K zhlédnutíDomény
0

Dobrý den, rád bych se zeptal, jestli a jaké mám očekávat problémy, pokud mám doménu, kterou neregistrujete. Mám u zahraničního registrátora změnit DNS na Vaše? A jak by to bylo s SSL certifikátem pro takovou doménu.

Děkuji

J.Novák

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 20. 5. 2020
0
49.27K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

změna záznamů by měla být již projevena viz. např.:

https://dnschecker.org/#MX/hanabi.fan

Pokud jste zadal i změnu NS, pak je nutné zpravidla vyčkat až 48 hodin na propsání změn internetem.

Role: Podpora
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 20. 5. 2020
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

registrujeme pouze určité domén, jejichž seznam je k dispozici zde.

Nicméně ostatní služby nabízíme pro všechny možné domény a subdomény, tedy možnost nastavení DNS serverů nebo webhostingu a jeho služeb.

Je tedy možné u nás využívat webhosting pro doménu, kterou neregistrujeme a také ji zařadit do Let´s Encrypt certifikátu. Tento postup má stejná pravidla a postup jako kdyby doména byla registrována u nás -> musí na hosting směrovat.

Doménu na webhosting můžete nasměrovat dvěma způsoby.

  1. Nastavte u registrátora domény naše DNS servery nebo přímo NSSET WEDOS -> následně v zákaznické administraci -> DNS -> levé menu -> přidat doménu do DNS
  2. Použijte DNS servery registrátora domény ale nastavte DNS záznam typu A na hodnotu IPv4 adresy hostingu (Tuto IP naleznete v detailu webhostingu – tabulka adres nebo Vám také byla zaslána do emailu po zřízení hostingu)

Projevení změny záznamu se obvykle projeví do 60 minut a změna DNS serverů se obvykle o generických domén projeví do 48 hodin.

Pokud doménu na hosting nasměrujete, je potřeba na webhostingu nastavit, že může s danou doménou „komunikovat“. Zde jsou opět dvě možnosti.

  1. Webhosting po doméně pojmenujte -> to je možné udělat při objednávce případně přejmenovat dle návodu zde .
  2. Pokud Vám webhosting slouží pro jinou doménu, a chcete využít multihosting, tak je možné nastavit alias dle návodu zde.
Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Odpověděl na otázku 10. 5. 2020
0

Děkuji za odpověď.

Mám doménu .fan, takže tolik k NSSET.

Jako první možnost jsem použil změnu NS u registrátora na NS WEDOSu a web běžel takřka okamžitě, ale u registrátora to házelo samé vykřičníky. NS jsem tedy změnil zpět.

K nasměrováni jsem zkusil druhou možnost přidání A záznamů u registrátora a doména momentálně nefunguje. Sice to ještě není hodina, ale fungovat by to mělo okamžitě, pokud vím. Ještě jsem změnil MX, aby fungovaly emaily, ale nevím jestli je to celé správně:

Pokud se můžete podívat do mé administrace, tak mi to pořád hází:

Mimochodem to vyhazovalo, i když jsem měl NS u registrátora změněné na WEDOS a kliknutí na Aktualizaci NS pro doménu nepomohla. Ovšem web fungoval.

Díky za odpověď

J.Novák

Role: Zákazník
JŠ255861 Změnil status na publikováno 10. 5. 2020