Přesměrování subdomény na doménu

Vyřešeno2.79K zhlédnutíDomény
0

Zdravím, potřeboval bych přesměrovat jakoukoliv subdoménu například XYZ.domena.cz nebo cokoliv před doménou pouze na doménu domena.cz. Jde mi o to, že když napíšu něco před doménu, hodí mě to na index.html vygenerovaný wedosem. Zkusil jsem snad vše v .htacess, ale zatím bez úspěchu..

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 8. 2020
0

Pokud Vás hláška Wedosu štve, můžete v administraci odstranit záznam hvězdičky (*) a veškeré subdomény, pro které nemáte nastavený záznam budou neaktivní.

Pokud ale trváte na tom, že chcete subodmény aktivní s přesměrováním, postupujte následovně:

  1. Přihlaste se do administrace Wedosu na adrese https://client.wedos.com
  2. V horním menu klikněte na domény, v tabulce vyberte požadovanou doménu, v levém menu vyberte „Nastavení přesměrování“. Zadejte adresu nějakého webu (nejsem si jistý, jestli v tomto kroku půjde použít Vaší doménu) a nastavte přesměrování. V tuto chvíli jste zapnul přesměrování hlavní domény na nějaký jiný web, což ale nechceme. Tento krok jste udělal jsen proto, abyste měl aktivní přesměrování.
  3. V horním menu klikněte na DNS, v seznamu vyberte Vaši doménu, v levém menu zvolte „DNS záznamy“. Zkopírujte IP adresu z řádku, ve kterém není vyplněn název a typ je A. Pokud máte v seznamu záznam s názvem hvězdička (*), klikněte na editovat / pokud nemáte, vytvořte nový záznam. Název bude * (hvězdička), typ A a data budou zkopírovaná IP adresa. Přepište záznamy hlavní domény zpět na Váš hosting a změny uložte.
  4. Pokud to předtím nešlo, jděte do stejné nabídky jako u kroku 2 a změnte adresu přesměrování na hlavní doménu. Změny uložte, ale neaktivujte v DNS.

Tím by mělo být přesměrování subdomén vyřešeno..

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 6. 8. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

stačí si pro subdoménu vytvořit složku.

Třeba /www/subdom/xyz

Nebo /www/domains/xyz.domena.cz

Nesmí existovat obě zároveň. V subdom je subdoména k dispozici pro každou doménu, v domains je vyhrazená jen pro doménu, která je v názvu adresáře.

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 21. 7. 2020
0

Tohle já nepotřebuji, já chci aby byl člověk přesměrován na doménu prikladdomeny.cz když subdoména neexistuje. Například ABC.prikladdomeny.cz, subdoména „ABC“ neeixistuje, tak místo zobrazení souboru index.html ve složce www přesměrovat na prikladdomeny.cz.

Role: Zákazník
RM130195 Změnil status na publikováno 21. 7. 2020
0
46.10K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Do index.html souboru si tedy můžete nastavit přesměrování.

https://www.jakpsatweb.cz/presmerovani.html

Role: Podpora Web: https://wedos.cz Vizitka: Produktový manažer.
RM130195 Odpověděl na otázku 21. 7. 2020