Přesměrování vs. alias

Vyřešeno1.78K zhlédnutíDoményDNS
0

Dobrý den,

aktuálně plánujeme refaktoring našich webových prezentací. Otázka zní následovně:

Pokud jsem pochopil správně, jsou dvě možnosti jak použít dvě domény s jedním webem. A to přesměrování a alias.

  1. pokud se použije přesměrování domény a.cz na b.cz, budou automaticky přesměrovány i emailové adresy (tedy bude adresa zaslaná na info@a.cz předána na email info@b.cz?
  2. Bude předchozí platit v případě aliasu?
  3. Pokud bude doména a.cz přesměrována na b.cz, je možné nadále používat separátní DNS nastavení (tedy nastavit např. dns záznam cloud.a.cz bez toho aby ovlivnil doménu b.cz?
  4. Pokud bude doména a.cz aliasem domény b.cz, je možné nadále používat separátní DNS nastavení (tedy nastavit např. dns záznam cloud.a.cz bez toho aby ovlivnil doménu b.cz?
  5. Plánueme využití i vaší nové služby cd.wedos.cz, poté co bude dostupná v rámci custom domény. Ve kterém případě (alias/přesměrování) bude možné použít subdoménu cloud.a.cz pro přístup do nextcloudu?

Děkuji

Janků

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 17. 8. 2021
0
49.29K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

  1. Pokud nutně nepotřebujete vlastní webhosting pro obě domény např. kvůli vlastním e-mailům (nutnost mít dvě nezávislé schránky info), jiné PHP verzi atp. tak jen postačí další doménu nastavit jako alias a může mít na hostingu vlastní obsah a samozřejmě lze certifikát vystavit pro všechny domény hostingu.
  2. Ano, přesměrování z HTTPS pak řešíte takto skrze .htaccess na hostingu, kam doména směřuje a je zde pro ni vystaven platný certifikát. Tedy pokud opravdu jde pouze o přesměrování a doménu nepoužíváte s žádnými službami, které nabízí vlastní webhosting, pak jen doménu přidáte jako alias k existujícímu hostingu, přidáte ji do certifikátu a přesměrování nastavujete v rámci jednoho hostingu.
  3. V případě vícero hostingů ano. U aliasu pak existuje i varianta použití různě pojmenovaných schránek. Např. schránku info budete veřejně uvádět pouze pro info@a.cz a pro druhou doménu z důvodu rozlišení použijete schránku informace@b.cz. Případně lze používat jednu schránku info a poštu třídit do složek nebo přeposílat filtry dle uvedené domény v hlavičce příjemce.

Co se týče CD, momentálně je jen veřejně dostupný přístup skrze cd.wedos.com. Pro CD pak připravujeme mikroslužby, kdy bude možné vytvořit i vlastní instanci nextcloudu dle svých představ. Přesné datum spuštění však prozatím neznáme.

Role: Podpora
JŠ255861 Změnil status na publikováno 17. 8. 2021
Prohlížíte 1 ze 3 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.