Prestashop 1.7.8.2 nastavení odesílání mailů

Vyřešeno1.35K zhlédnutíWebhostingmail prestashop prestashop 1.7 smtp
0

Dobrý den, mám problém s nastavení odesílání mailů přes wedos SMTP server. V poradně je již několik podobných vláken, ale žádné není dořešené. Nastavení mám snad správně, tedy mou doménu (pillowfightdesign.cz), wes1-smtp.wedos.net jako SMTP server, správné jméno a heslo (ověřeno nalogováním přes webmail z administrace webhostingu), šifrování TLS a port 587.
O divném chování presty, kdy je třeba nastavování odesílání mailů provádět pro stejný mail, jako je právě přihlášený administrátorský účet, vím, takže mi adresy v nastavení odesílání mailů a v nastavení eshopu -> kontakty souhlasí. Přesto po pokusu o odeslání zkušebního mailu na jakoukoli mailovou adresu stále dostávám chybu

„Expected response code 354 but got code „554“, with message „554 5.5.1 Error: no valid recipients“

Nemáte tušení, co by se s tím dalo dělat? Metoda sendmail(), která by už snad měla být opravená mi též nefunguje, ale i kdyby ano, stejně bych raději SMTP.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 31. 3. 2022
1

Už mám řešení! Při chybném zadání mailové adresy administratora eshopu během instalace a při její následné opravě se změna adresy zřejmě neprojeví všude, ale zůstane viset v databázi v tabulce ps_configuration. Hodnoty PS_SHOP_EMAIL a PS_MAIL_USER musí být nastaveny stejně (čili na ten správný mail, ze kterého chcete odesílat), jinak to nefunguje.

Role: Zákazník
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 31. 3. 2022
Prohlížíte 1 ze 1 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.