Převod cizí domény k jinému registrátorovi a alias

Vyřešeno333 zhlédnutíDomény
0

Dobrý den, klientka potřebuje vytvořit alias pro cizí doménu ke stávajícímu hostingu. Jelikož Wedos doménu neposkytuje bude registrovat jinde, registrátor potřebuje vědět jaké DNS použije. Je možno pro doménu použít DNS Wedosu (pokud ano – jaké?), nebo je nutné spravovat DNS u registrátora? Bylo by i možné teď nevybrat žádný DNS server a vše nastavit až vytvořením aliasu? Děkuji za odpověď.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 29. 3. 2023
0
90.95K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

Vašemu doplňujícímu dotazu úplně nerozumím, ale doporučuji tento postup:

  1. Přidejte doménu jako alias webhostingu a nechte automaticky nastavit DNS – tím se u nás založí záznamy s IP adresami směrujícími na tento webhosting.
  2. Založte doménu s DNS servery
    ns.wedos.net
    ns.wedos.eu
    ns.wedos.cz
    ns.wedos.com
    nebo NSSETem WEDOS.

Opačný postup také funguje.

Role: Podpora Web: https://kb.wedos.com Vizitka: WEDOS Specialista na Znalostní bázi
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 29. 3. 2023
0

Dobrý den, pokud nemá registrátor domény nějaké časté výpadky, je v podstatě jedno, kde budete DNS mít a záleží tak na tom, které prostředí Vám víc vyhovuje. Podle ceníku příplatkových služeb Wedosu by neměl být problém s využívám DNS serverů Wedosu, pokud budete mít doménu jinde, ale webhosting u Wedosu. Více informací o DNS serverech nalznete tady.

DNS servery Wedosu jsou následující:

ns.wedos.net
    ns.wedos.eu
    ns.wedos.cz
    ns.wedos.com

.

Jistý si tím nejsem, ale vzhledem k tomu, že mi nejde vymazat DNS servery u jedné z domén, řekl bych, že vždycky nějaké být musí. Koneckonců by ale neměl být problém servery kdykoli změnit, když nebudete spokojen/a.

Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
FM182728 Odpověděl na otázku 11. 3. 2023
0

Dobrý den, děkuji, přesměrování se pravděpodobně zdařilo, jelikož se u registrátora vyplňují i IPV4 tak jsem je nastavil, pokud se IP vyplňovat nemusí a nedoporučuje se to tak mi to prosím sdělte, jinak lze považovat věc za vyřešenou.

Role: Zákazník
MB313456 Změnil status na publikováno 14. 3. 2023