Prevod webhostingu z jednoho Admina na jineho Admina

0

Dobrý den, mám více klientů a některé projekty (webhosting) bych potřeboval později oddělit z mé administrace (jakoby „admin fork“).
Můžu to udělat tak, že projekt prostě zmigruji z mého webhostingu na nový klientův webhosting, který si založí klient.

Zajímá mě ale možnost, jestli by bylo možné, abych Vám napsal, že např. můj hosting XXXX.com chci převést (tak jak je se všemi nastaveními) pod jinou administraci = administraci mého klienta který si u Vás taky založí účet.

Řekl bych, že by to nemusel být problém a já bych nemusel zbytečně migrovat domény a webhostingy, ale nevím (pokud je to možné) jak mám postupovat.

Děkuji za rady

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 24. 6. 2021
0

Děkuji za odpověď. Ještě mi úplně není jasné nasledovné:

Převedu dle návodu můj webhosting ke klientovi. S webhostingem ale zákonitě musím převést i doménu (alespoň předpokládám). Já ale chci aby ta doména zůstala moje.

Pokud tomu správně rozumím, tak nejprve nastavím fakturační údaje webhostingu na klienta, pak převedu webhosting pod klientovu administraci, pak si klient na ten webhosting nasměruje svojí doménu a já si přepíšu DNS záznamy svojí domény která byla na ten webhosting navázaná. Je to tak správně?

P.S.
Trochu mi není jasné, jak funguje ta provázanost domény s hostingem. Jestli může hosting teoreticky bežet i bez domény, nebo je to vždy jen v souvislosti s doménou. Prosím odpověď i na tuto úvahu. Děkuji.

Role: Zákazník
TJ285257 Změnil status na publikováno 26. 4. 2021
Prohlížíte 1 ze 5 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.