Problém se zobrazením webových stránek

Vyřešeno565 zhlédnutíDoményerror 403 nový web technické problémy
0

Předevčírem jsem vytvořil web na redakčním systému WP, web jsem jako to dělám vždy, spustil, vše běželo jak má, ale poté mi začali chodit zprávy, že webové stránky nejdou zobrazit.. Buď se objeví hláška, že je web nebezpečný a i když návštěvníci kliknout na – I tak navštívit webovou stránku, objeví se chyba.. Nebo se rovnou objeví, že webová stránka není dostupná.. Za to mě, na mém ntb, telefonu i dalším pár  lidem, kterým jsem to zaslal, web funguje.. Čím by to mohlo být?

Děkuji za odpověď

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 31. 3. 2022
1

Vypadá to, že se Vás prohlížeč snaží přesměrovat na https, který v tuto chvíli nemáte aktivní, máte totiž jen http. Tady si o zabezpečení webu přes https můžete přečíst víc a případně podle návodu rovnou nastavit. Upozorním ještě na to, že Wedos bude v průběhu ledna navyšovat parametry webhostingu. V informačním newsletteru je psáno toto:

Dále pro službu NoLimit budeme rušit příplatkovou službu SNI. HTTPS tak díky certifikátu od Let's Encrypt získáte zdarma.. Nevím, jestli je to plošně pro všechny nebo se to bude měnit po vlnách, ale v mém případě má dojít ke změně 11. 1., tedy už jen za pár dní. Pokud tedy nepotřebujete opravu rychle, stačí pár dní počkat a nebudete muset platit za příplatkovou službu podpora HTTPS na doméně SNI.

Jde o chování prohlížečů, které se automaticky snaží připojit nejprve na verzi s https a až později na http. Jinak než zaktivováním https tento problém nevyřešíte – viz toto vlákno, kde se píše:

Z HTTPS bez aktivní podpory a správného certifikátu bohužel nepřesměrujete. I pokud by bylo možné nastavit sdílený cerifikát, který již nadále nastavit nelze, tak i přesto je spojení navázáno nejprve na https a k přesměrování by došlo až po odkliknutí výjimky prohlížeče.
Role: Zákazník+ Web: https://kb.wedos.com/cs/ Vizitka: Pokud máte nějaký problém, prosím, popište co nejvíce podrobností. Na dotazy typu "nejde mi web, potřebuji ho spravit", se odpovídá velmi těžce - nikdo jiný netuší, jestli využíváte WordPress, Drupal, Joomlu, Prestashop, .., zda se jedná o čistou instalaci nebo nefunguje zaběhnutý web. V ideálním případě přiložte i adresu daného webu, aby se podpora a komunita mohly podívat na konkrétní problém a nemusely si ho představovat. Doporučuji se také podívat na https://kb.wedos.com/cs/ , kde najdete spoustu užitečných rad na vyřešení vašich problémů s webem :)
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 31. 3. 2022
Prohlížíte 1 ze 1 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.