Rychlost a optimalizace webu – WORDPRESS

Vyřešeno1.70K zhlédnutíWebhostingaliasy optimalizace stránek rychlost webu
0

Dobrý den,

mám u vás hosting sportovni-pohary-4j.cz a 4jsport.cz, na hostingu sportovni-pohary-4j.cz nám běží projekt https://www.vegfit.cz/ jako alias. Chtěl jsem se zeptat jestli to, že se jedná o alias má negativní vliv na načítání stránek? Provedl jsem pár testů a při zapnutí dvou pluginů: WP Super Cache + PhastPress (je doporučeno z hlediska optimalizace rychlosti používat spolu) se mi rychlost načítání pohybuje od 2,7s do 2,9s dle testů na PINGDOM.com z toho 2,23s je rezervováno jako WAIT TIME, mohu se zeptat co dělat s tímto faktorem WAIT TIME?

Momentálně mám dle diagnostiky 102 requestů, což je velmi vysoké číslo a budu se snažit ho co nejvíce zmenšit na ideálních 50-60, vím že toto vysoké číslo může taky negativně ovlivnit již zmiňovaný WAIT TIME. Vás tedy prosím o radu, jak co nejefektivněji postupovat abych snížil načítání stránek jinými vlivy například nastavením něčeho u vás na webhostigu popřípadě jinou optimalizací, kterou byste doporučili a máte s ní nejlepší výsledky pro webové stránky stavěné na platformě WordPress (Woocommerce) – stránky jsou stavěny pomocí builderu ELEMENTOR PRO. Dále běží pluginy: AJAX Search for WooCommerce (Premium), Elements KITE LITE, JetSmartFilters, PhastPress, Qty Increment Buttons for WooCommerce, Simple Custom CSS and JS, Toret Zásilkovna, UpdraftPlus – Backup/Restore, WooCommerce Inteligentní COD, WooCommerce Shipping & Tax, WooCommerce Variations Table, WP Super Cache, Elementor, Elementor PRO, Facebook for WooCommerce, Loco Translate, Mailchimp for WooCommerce.

Odkaz na page speedtest: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=cs&url=https%3A%2F%2Fwww.vegfit.cz%2F&tab=desktop

S pozdravem,

Ing. Jiří Lukáš

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 17. 3. 2021
0
53.63K Odpověď od WEDOS Internet, a.s. 0 Comments

Dobrý den,

zda se jedná o alias či hlavní web dle názvu hostingu nemá na rychlost vliv, web však může být zpomalen ostatními weby na hostingu (vyčerpávají procesy, na hosting jde více dotazů atp.)

Ze strany webhostignu lze rychlost zlepšit pouze trochu a to pomocí naší cache, kterou již máte aktivní. Pokud se nepletu, tak zde je WAIT TIME jiný výraz pro TTFB, které je závislé na spoustě parametrech viz https://kinsta.com/blog/ttfb/

Optimalizovat WP je samozřejmě trochu složitější než statickou html stránku, obzvláště pokud k tomu využíváte pluginy.

Nevím kolik přesně položek na webu máte, nicméně multihosting na sdílením webhostingu není pro eshop ideální místo. Přikláním se k tomu (jak je uvedeno v odkazu), že problém by mohl být v sql dotazech.

Na Vašem místě bych vyzkoušel objednat zcela nový webhosting a web nahrál na něj, zda se výsledky zlepší. Webhosting lze vypovědět do 7 dní a peníze Vám budou vráceny.

Role: Podpora Web: https://stackoverflow.com/ Vizitka: Roses are Red, Violets are Blue Unexpected '{' on line 32.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 17. 3. 2021
Prohlížíte 1 ze 3 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.