SMTP Server wedos pro kerio connect

Vyřešeno1.08K zhlédnutíDoményconnect kerio smtp
0

Dobrý den,

Máme na serveru emailového klienta kerio connect, nicméně naše veřejná ip adresa je blacklistu na spamhouse. Je možné využít smtp server pro Kerio connect tak aby si kerio řešilo uživatele, zabezpečení,… a požívalo pouze smtp od wedosu? Když zadám server do keria, tak veškerá pošta bude odcházet z účtu přes který registruji server do connectu. Máte nějaký návod jak využít vaše servery poze pro odesílání a příjmání pošty? Nebo musím vytvořit stejné emailové účty ve wedosu jako v keriu? Děkuji.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 18. 6. 2021
0

Zdravím, jestli to chápu, tak Kerio Connect není e-mailový klient, ale poštovní server, kde si definujete schránky a máte tam nějakou tu doménu, že?

Vy si můžete nastavit, že příjem pošty bude v Keriu, ale Kerio samotné bude posílat poštu do světa přes externí (nadřazený) SMTP server, třeba u Wedosu. Ono nejlepší by bylo mít v Internetu VPS se SMTP serverem a přes něj posílat ven. Já osobně bych se zajímal, proč máte IP adresu na blacklistu Spamhouse a snažil se ji z tama dostat. 😉

My ve firmě máme vlastní poštovní server, který příjmá poštu i odesílá. Jednou za uherský rok se ale objevil problém, že některý ze zaměstnanců měl opravdu pitomé heslo, které bylo uhodnuto záškodníky (to se ale už nestane – nasadil jsem strikní politiku složitých hesel:-) a následně server začal posílat spam. Během pár hodin byl server na blacklistech. Já jsem následně zařídil zablokování kompromitovaného účtu a postupné vymazání z blacklistů. Během té doby, co jsme ale na blacklistu byli, jsem poštovnímu serveru definoval nadřazený SMTP server, přes který začal všechnu poštu posílat ven, aby maily nekončily ve spamu nebo nebyly rovnou odmítány protistranou. Samozřejmě pak musíte pamatovat na to, aby tato IP adresa byla zahrnuta v SPF, pokud je definován.

JŠ255861 Vybral nejlepší odpověď 18. 6. 2021