Spam? phishing?

Vyřešeno381 zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

dostal jsem zprávu z kontaktního formuláře v následujícím znění. Mám s tím něco dělat? Změnit heslo na wordpresu, v přihlášení na wedosu, nebo zálohovat stránky, nebo něco jiného, nebo to neřešit? Děkuji za odpověď.

Toto je nová zpráva z kontaktního formuláře webu hamplpetr.cz. Jméno: Lois
Příjmení: Bormann
E-mail: no-reply@consultant-iso9001.com

Zpráva: PŘEDEŠLETE PROSÍM TENTO E-MAIL NĚKOMU VE VAŠÍ SPOLEČNOSTI, KDO MŮŽE DĚLAT DŮLEŽITÁ ROZHODNUTÍ! Nabourali jsme váš webhttps://hamplpetr.cz a extrahovali vaše databáze. Jak se to stalo? náš tým našel na vašem webu zranitelnost, kterou se nám podařilo zneužít. Po zjištění zranitelnosti jsme byli schopni získat vaše přihlašovací údaje k databázi a extrahovat celou vaši databázi a přesunout informace na offshore server. Co to znamená? Systematicky projdeme řadou kroků k úplnému poškození vaší pověsti. Nejprve bude vaše databáze prozrazena nebo prodána uchazeči s nejvyšší nabídkou, který bude používat s jakýmkoliv záměrem. Dále, pokud budou nalezeny e-maily, bude jim zasláno e-mailem, že jejich informace byly prodány nebo unikly a vaše stránkyhttps://hamplpetr.cz byla na vině, čímž poškodila vaši pověst a rozzlobila zákazníky/společníky tím, co udělali naštvaní zákazníci/společníci. A konečně všechny odkazy, které jste indexovali ve vyhledávačích, budou deindexovány na základě technik blackhat, které jsme v minulosti používali k deindexování našich cílů. jak to zastavím? Jsme ochotni upustit od ničení reputace vašeho webu za malý poplatek. Aktuální poplatek je 3 000 $ v $ $ (.15 BTC). Odešlete prosím bitcoin na následující bitcoin adresu (nezapomeňte zkopírovat a vložit): 3MDMcBaeoY6i4BSRsPvTDKRC2P6vw6vx79 jakmile zaplatíte, budeme automaticky informováni, že to byla vaše platba. Vezměte prosím na vědomí, že musíte provést platbu do 5 dnů po obdržení tohoto e-mailu nebo úniku databáze, odeslání e-mailů a deindexování vašeho webu BUDE spuštěno! Jak získám bitcoins? Můžete snadno koupit $ $ prostřednictvím několika webových stránek nebo dokonce offline z bitcoin-ATM. Co když nezaplatím? pokud se rozhodnete nezaplatit, zahájíme útok k uvedenému datu a budeme jej udržovat, dokud to neuděláte, neexistuje proti tomu žádné protiopatření, pouze utratíte další peníze na hledání řešení. Úplně zničíme vaši pověst u Googlu a vašich zákazníků. Toto není hoax, neodpovídejte na tento e-mail, nepokoušejte se uvažovat ani vyjednávat, nebudeme číst žádné odpovědi. jakmile zaplatíte, zastavíme to, co jsme dělali, a už o nás nikdy neuslyšíte! Vezměte prosím na vědomí, že bitcoin je anonymní a nikdo nezjistí, že jste vyhověli.

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
MB313456 Vybral nejlepší odpověď 8. 11. 2022
0

SCAM, neposílal bych ani korunu, podobné spamy nám chodí do firmy e-mailem… 😉 Pro klid duše můžete změnit heslo do WP a rozhodně doporučuji udržovat WP aktuální, instalovat aktualizace, atd.

MB313456 Vybral nejlepší odpověď 8. 11. 2022