Spamové komentáře

Vyřešeno1.31K zhlédnutíRedakční systémykomentáře spam
0

Dobrý den,

již několik týdnů mi na email chodí ke schválení několik komentářů denně. Jsou z asi 4 opakujících se webových adres, které ale nejspíš neexistují, emailové adresy i jména jsou pokaždé jiné a navíc jsou všechny v angličtině, ale můj blog je pouze v češtině. Komentáře mi chodí k více článkům na mém blogu. Jedná se nejspíš o nějaký spam, ale vůbec nevím co proti tomu mohu dělat, můžete mi, prosím, poradit?

Děkuji moc

Michaela

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 12. 1. 2021
0

Zdravím,

úplně eliminovat se to nedá. Čím bude web známější, tím více se tam budou snažit spammeři tam protlačit své odkazy. Může dokonce dojít až k situaci, kdy tam budou spam vkládat ručně a projdou i přes různé captcha kódy.

Nicméně bojovat se s tím dá. Nevím co používáte za redakční systém, ale třeba WordPress má pár velmi dobrých pluginů. Osobně používám třeba Akismet Anti-Spam, který však po instalaci vyžaduje registraci. Existují však i další, které přidávají k formuláři různé bezpečnostní prvky (skrytá políčka, captcha, kontrolní otázky).

Pokud tam máte pár aktivních spamerů jak píšete, tak často lze využít i blacklist (zakázaná slova), kam dát třeba název domény. Tyto komentáře pak jdou automaticky do spamu.

Role: Zákazník+ Web: https://404m.com Vizitka: Neprogramuj dnes, co nemůžeš debugovat zítra.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 12. 1. 2021
Prohlížíte 1 ze 4 odpovědí, klikněte zde pro zobrazení všech odpovědí.