Špatné kódování textu stránky po odeslání formuláře

Vyřešeno1.28K zhlédnutíWebhosting
0

Dobrý den,

domnívám se, že samovolně (bez mého přičinění) došlo k výskytu problému ve chvíli, kdy návštěvník mé stránky odešle formulář <FORM>. Veškerý text, který se poté na stránce zobrazí, ztratí správné kódování – je špatně zobrazována diakritika. Děje se to pouze v případě, že se stránka načítá odesláním formáře. Když se pak klikne v rámci mé webovky na jednoduchý odkaz <A>, vše se zase zobrazuje správně. Skutečně se jedná o problém, který se dříve neodehrával. Všiml jsem si toho až v posledních týdnech. Prosím o pomoc či radu.

Děkuji,
Adam B. www.adambenda.net

Role: Zákazník
Otázka je uzamčena pro nové odpovědi.
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 16. 4. 2020
0

Tak jsem na to nakonec přišel. Moc to nechápu, že to vůbec zabralo (za okolností výše popsaných), ale zabralo. Přidal jsem do stránky:

ini_set("default_charset", "windows-1250");

Role: Zákazník
RM130195 Vybral nejlepší odpověď 16. 4. 2020
1

Dobrý den,

asi by bylo lepší, kdybychom ten kód formuláře viděli. Děkuji

MV270050 Změnil status na publikováno 8. 4. 2020
0

Zdá se mi, že v kódu formuláře to nebude. Problém nastává po odeslání i jiných formulářů v rámci tohoto webhostingu. Stejným způsobem napsaný kód formuláře funguje však na jiných mých webech (běžících na jiných webhostingových službách) naprosto bez problému. Všude mám nastavenou stejnou verzi PHP 5.4 a všechny ty stránky jsou napsané (na různých webhostingových službách) velmi podobným způsobem. Děje se to však jen na webu www.adambenda.net. Proto bych rád, aby se na to někdo z Wedosu podíval z hlediska serveru. Je to totiž skutečně docela podivná věc. Webovky dělám přes 20 let a s tímto jsem se ještě nesetkal a nepřijde mi, že půjde o kód formuláře. Navíc, jak jsem psal, nastalo to zničehonic, až v průběhu posledních týdnů. 3 roky to před tím jelo bez problému.
Nový a asi důležitý poznatek: Na zmíněném webu se to děje s prohlížečem FireFox, ale třeba s Chromem nikoliv. Možná nakonec půjde o chybičku webového prohlížeče. (?)
Děkuji

<FORM action="index.php" method="post" target="_self">
<INPUT type="hidden" name="ac" value="hod">
<INPUT type="checkbox" name="inpHodA" CHECKED> Článek je srozumitelný <br>
<INPUT type="checkbox" name="inpHodB" CHECKED> Článek je zajímavý <br>
<INPUT type="checkbox" name="inpHodC" CHECKED> Článek obsahuje zásadní nebo užitečné poznatky
<P align="center"><INPUT type="image" name="potvrdit" src="./dsg/butt01.png"> <br> &nbsp; </P>
</FORM>

Role: Zákazník
MV270050 Změnil status na publikováno 8. 4. 2020